Само пет дни след началото на отложения с четири месеца

...
Само пет дни след началото на отложения с четири месеца
Коментари Харесай

Червена лампа в МЛБ след бум на COVID-19 в Маями Марлинс

Само пет дни след началото на отсрочения с четири месеца сезон в МЛБ най-големите паники, свързани с провеждането на шампионата, започнаха да се сбъдват. Късно нощес стана ясно, че най-малко 11 играчи и двама треньори на Маями Марлинс са с позитивни проби за ковид и това докара до отлагането на три мача от програмата за понеделник и вторник.

Планираните за през вчерашния ден и през днешния ден семейства на " марлините " против Балтимор Ориолс няма да се проведат по график. Отложен беше и снощният дуел сред Филаделфия Филис и Ню Йорк Янкис, защото " филитата " бяха предходният противник на Маями и двата отбора изиграха три мача между тях от петък до неделя.

" Не бих поставил това в категория " призрачен сън " – опита да успокои ситуацията комисионерът на Мейджър лийг бейзбол Роб Манфред. – Не е нещо хубаво, само че не мисля, че е кошмарно. Затова имаме разширени сформира на тимовете. Затова сме планували спомагателния лист с налични играчи. "

Rob Manfred says MLB's testing protocols are working despite the Miami Marlins' COVID-19 outbreak: " We think we can continue to keep people safe. " https://t.co/03Gi97UiEe
— USA TODAY Sports (@usatodaysports) July 28, 2020
Запитан какво би трябвало да се случи, с цел да бъде спряна лигата най-малко за известно време, Манфред отговори:

" Ако даден тим загуби доста състезатели и се трансформира в изцяло неконкурентоспособен, това ще бъде нещо, на което би трябвало да обърнем внимание, и ще би трябвало да помислим за смяна. Наша първа грижа е здравето на играчите и техните фамилии. Както и да сме сигурни, че вършим всичко допустимо за минимизиране на разпространяването на вируса измежду нашите чиновници. "

Комисионерът на бейзбола изрази убеденост, че скорострелният взрив на COVID-19 в Маями няма да попречи на по-нататъшното образуване на шампионата.

" Оставам оптимист, че протоколите ни са задоволително надеждни и ще ни разрешат да продължим да играем даже при подобен скок на инфектираните и да довършим нашия сезон ", съобщи Манфред.

РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 27 ЮЛИ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс 3:0
Кливланд Индиънс - Чикаго Уайт Сокс отсрочен (дъжд)
Детройт Тайгърс - Канзас Сити Роялс 6:14
Хюстън Астрос - Сиатъл Маринърс 8:5

Национална лига

Сан Диего Падрес - Аризона Дайъмъндбекс 6:2
Синсинати Редс - Чикаго Къбс 7:8
Питсбърг Пайрътс - Милуоки Бруърс 5:6 (11 ининга)

Интерлига

Вашингтон Нешънълс - Торонто Блу Джейс 1:4
Тампа Бей Рейс - Атланта Брейвс 14:5
Филаделфия Филис - Ню Йорк Янкис отсрочен (COVID-19)
Маями Марлинс - Балтимор Ориолс отсрочен (COVID-19)
Бостън Ред Сокс - Ню Йорк Метс 4:7

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР