Само палестинската автономна власт може да управлява ивицата Газа след

...
Само палестинската автономна власт може да управлява ивицата Газа след
Коментари Харесай

Борел: Само палестинската автономна власт може да управлява Газа след войната

Само палестинската самостоятелна власт може да ръководи линията Газа след края на войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", сподели през днешния ден ръководителят на външнополитическата работа на Европейския съюз Жозеп Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Хамас " повече не трябва да управлява Газа ", сподели Борел на форума " Диалог в Манама " - годишна конференция в столицата на Бахрейн за външна политика и политика за сигурност.

" Тогава кой ще ръководи Газа? Смятам, че има единствено един вид - палестинската самостоятелна власт ", съобщи ръководителят на европейската дипломация.

По време на същия конгрес в Манама йорданският външен министър Айман ас Сафади съобщи през днешния ден, че кралството ще направи " всичко по силите си, с цел да спре " разселването на палестинци на фона на продължаващата война сред Израел и " Хамас " в Газа.

" Никога няма да позволим това да се случи, а като се изключи че е военно закононарушение, сходно нещо ще е директна опасност за националната ни сигурност. Ще създадем всичко по силите си, с цел да го спрем ", сподели министърът.

" Израел споделя, че желае да отстрани " Хамас ". Тук участват доста военни, просто не разбирам по какъв начин сходна цел може да бъде осъществена ", добави Ас Сафади. " Тази война ни води в задънена улица и единствено към по-голям спор, към повече премеждия и опасност да прерасне в районни войни ", сподели той.

От своя страна министър председателят на Бахрейн принц Салман бин Хамад Ал Халифа прикани през днешния ден за незабавното освобождение на дамите и децата заложници, държани в плен от " Хамас ", и на палестинските пандизчии в Израел като стъпка към преустановяване на актуалната рецесия, като осъди и двете страни.

" Недвусмислено съдя " Хамас "... Но стоя на страната на цивилното население и на почтените жертви, а не на страната на политиканстването ", сподели престолонаследникът.

Регионалната мощ Саудитска Арабия прикани по време на конференцията за неотложно помирение сред Израел и " Хамас ". " Всеки ден виждаме по какъв начин умират цивилни. Трябва да спрем това още през днешния ден, а не на следващия ден ", сподели саудитският външен министър принц Файсал бин Фархан Ал Сауд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР