Само от НАП се правят 15 проверки на спортното министерство

...
Само от НАП се правят 15 проверки на спортното министерство
Коментари Харесай

Куп проверки на НАП в спортното министерство, то търси пари за неплатен наем от ПФК ЦСКА

Само от Национална агенция за приходите се вършат 15 инспекции на спортното министерство (ММС). Една е завършила, други 7 ще завършат до 2 седмици, а останалите 7 не престават. Очакват се публично от Национална агенция за приходите отчети с резултатите. Също по този начин е осъществен планов одит на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и до дин ще стартира одит на сдруженията „ Национална спортна база “ и „ Академика 2011 “. Към момента в ММС има и 3 инспекции от Сметна палата. Това сподели министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов на днешната конференция в спортното министерство, която беше и доклад на свършеното от него като длъжностен министър.

От думите на министъра стана ясно, че през идната седмица ММС ще предложения на нова среща представители на ПФК ЦСКА за изчистване на отговорностите за използването на стадион „ Българска войска “ и базата в Панчарево. „ 98% от отговорностите към „ Сердика спортни парцели “ са от ЦСКА. Това не може да продължава и по най-бързия метод би трябвало да стартира излекуване на сдружението “, предизвести Кузманов.
Лудогорец излъга ЦСКА и се откъсна на върха в Първа лига
Българският първенец Лудогорец взе доста значим триумф по пътя към следващата купа от Първа лига. " Орлите " победиха ЦСКА с 2:0 и по този н...

По 50 000 лева в началото ще получат олимпийските спортни федерации и по 20 000 лева неолимпийските по новата Програма за финансиране на спортните федерации. За първи път всички федерации ще имат средства, а не както до момента единствено към 44 федерации да получават пари от спортното министерство (ММС). Предвидили сме и по-голям бюджет за 2022 година спрямо 2021 година, сподели Кузманов.

Той изясни, че всяка федерация, олимпийска или неолимипйска, ще получи в началото пари, които са регламенитрани в Програмата за финансиране на федерациите и по-късно по избрани критерии се пресмятат точки и въз основата на резултатите ще получат още средства.

" В бюджета за 2021 година не доближиха парите за наградите на олимпийците и осигурихме напълно средствата с отпуснатите 3 млн. лева, които получихме посредством Министерския съвет (МС). Също по този начин променихме наредбата и на параолимпийците – вдигнахме 3 пъти наградите им. За да ги компенсираме, тъй като смяната влиза в действие от 2022 година, сме планували спомагателни награди, които тази седмица ще им бъдат раздадени ", сподели още Кузманов. Той добави, че с решение на Министерски съвет спортното министерство е получило още 1 030 000 лева, раздадени в допълнение на федерациите, с цел да си завършат годината. С приоритет средства са дадени на федерациите по зимни спортове, с цел да завоюват повече квоти и да се показват добре на Зимните олимпийски игри в Пекин.

" Чакаме доклади от Българския състезателен тотализатор за осъществяването на проекта за тази година. Лично на мен не ми харесва по какъв начин работи в случай, че е единственият състезател на пазара ", сбито разяснява министър Кузманов. Продължава и оценката на осъществяването на плановете за младежи, финансиране с пари по член 10а от Закона за хазарта, чиито контракти са подписани от постоянното държавно управление.
ЦСКА отстъпи на водача Бодьо/Глимт, остана на последното място в групата
ЦСКА загуби гостуването си на Бодьо/Глимт с 0:2 в мач от предпоследния кръг на група С в Лигата на конференциите. Домакините стартирах...

Още от ФУТБОЛ БГ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР