Само няколко дни след като златното ни момиче Любомира Казанова

...
Само няколко дни след като златното ни момиче Любомира Казанова
Коментари Харесай

„Менделсон”: Любомира Казанова и Александър Александров с първо интервю след сватбата им

Само няколко дни откакто златното ни момиче Любомира Казанова и гребецът Александър Александров си споделиха „ да”, те дадоха своето първо изявление като брачен партньор и брачна половинка за bTV в рубриката на „ Тази неделя” – „ Менделсон”.


 Снимка: Любомира Казанова, персонален списък
И двамата носят спорта в сърцето си. Тя е от „ златните” ни девойки – олимпийска медалистка от игрите в Рио. Той пък е гребец, повторен международен първенец по гребане за юноши и понастоящем играч на Азербайджан. Запознават се на състезателен лагер в Белмекен преди две години, а единствено преди седмица си споделиха „ да” вечно.



Любовта им не от пръв взор, а първата им среща предвещава стихия, а не обич.

„ Много ме дразнеше, тъй като беше от тези шумните хора, постоянно в центъра на компанията, на вниманието. Такива хора не ме впечатляват доста, не ми харесват, до момента в който не го опознаеш и не видиш, че това му идва от сърцето. Точно това заобичах в него”, споделя Любомира

„ В началото си мислех, че е доста надута, обаче след това се оказа едно непретенциозно, интелигентно и възпитано момиче. След време започнахме да се разбирахме и с половин дума. Тя ми носи едно успокоение, което не можеш да го постигнеш с всеки”, добавя Александър Александров.

Връзката им стартира с неустановеност и компликации.

„ Той имаше дълга, сериозна връзка и знаете, че мъчно се излиза от това. Трудно е и непосредствено да влезнеш в нова връзка. Имахме различия по какъв начин ще продължим напред, само че за благополучие всичко продължи както трябва”, споделя Любомира.

Въпреки нестабилното начало, връзката им става сериозна и две години след запознанството им те към този момент са уверени, че желаят да бъдат дружно вечно. Така, на 23 декември 2017г. Александър предлага брак на Любомира.

„ Бяхме в една от техните нощни заведения, тъй като те каквото и да честват, го честват единствено в една и съща дискотека. Бяха се събрали безусловно всичките колежки и счетох, че това е подобаващият миг просто да дадем публичност, тъй като малко се притеснявахме и имаше подозрения, че аз желая да скрия нашата връзка. Затова взех решение по някакъв метод да дам гласност”, споделя Александър

„ Мястото беше необичайно, само че на мен ми хареса, че беше уцелил момента, в който целият ми отбор беше там – най-близките ми хора бяха там. Моята първа реакция беше: „ Сериозен ли си?”, тъй като изобщо не го чаках, само че си ме пита и аз му отговорих”, прибавя Любомира.
 Снимка: Любомира Казанова, персонален списък
След по-малко от година на 23 септември двойката подвига приказна женитба. Любомира предлага точно 23-ти, тъй като това са цифрите и от рождената дата, която Александър постоянно забравял. Открадването на младата младоженка от фамилията и приятелите, обаче не било елементарно.

„ Беше мъчно, тъй като колежките, не я пуска, не я дават. Тежко беше. Трябваше да се приготвя сносно – финансово”,казва през смях Александър.

На звездната женитба в ролята на шаферки са някогашните съотборнички на Любомира – Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Снежана Дечева и Михаела Маевска, която по време на церемонията хваща сватбения букет. Кума на младото семейство е Христина Тодорова, а специфични посетители на тържеството са още Илиана Раева, Ина Ананиева, Невяна Владинова и Катрин Тасева.


 Снимка: Любомира Казанова, персонален списък
Спортът е огромната обич както на Любомира, по този начин и на Александър. Точно заради тази причина оскъдното време, което им остава единствено за двамата не е мотив за неприятности в връзките им.

„ При нас е малко по-сложна обстановката, тъй като той се състезава за друга страна и през множеството време не е в България, само че аз съм състезател и знам какво е да си гониш триумфа и фантазиите. Знам какво е дал той на спорта. Знам, че извънредно доста заслужава да вземе това, към което се стреми и по тази причина го разбирам и го поддържам. Стискаме зъби, до момента в който си пристигна в България за непрекъснато. От дребна майка ми и татко ми по същия метод са били разграничени и майка ми непрекъснато е била сама с мен. Тя доста ми оказва помощ в този миг, тъй като знае какво е. Изпитала го е и ми дава най-правилните и точни съвети”, споделя Любомира.
 Снимка: Любомира Казанова, персонален списък
Любомира Казанова става част от националния тим в доста сложен за нея и целия отбор миг. Това се случва през 2016г., тъкмо след случая с Цветелина Стоянова, която пада от шестия етаж на жилището, в което живее, в столичния квартал „ Надежда”. Любомира заема мястото за Европейското състезание в Израел, както и за Олимпиадата в Рио де Жанейро, където играе с контузия на крайници. Това е последното съревнование за ансамбъла, а по-късно Любомира се отхвърля да бъде част от новия състав, както и от своята спортна кариера.

„ Доста сложен миг, даже скоро си поговорих с моите родители и ги попитах: Добре по какъв начин съумях през всичко това по този начин да се оправя. Тези два месеца ми минаха малко като на сън - на Европейското, на Олимпиадата... Спомням си единствено напрежението, болките ми в крайници, тъй като имах и контузия. Но може би характерът ми е подобен - активизирах се, капсулирах се, напълно се затворих в себе си. Не знам дали в профил околните ми са страдали от това, само че знаех, че би трябвало непременно да се случат нещата. Тогава камък не можеше да ме бутне, а в този момент от най-малкото нещо рева. Постоянно съм с насълзени очи. Не знам, може би това беше някакво прочувствено пречупване”, споделя Любомира

Любомира споделя, че Александър вдъхва сили и дава поддръжка, макар, че по-голямата част от годината тренира в Азербайджан. Двамата чакат момента, в който ще се открият дружно на едно място, с цел да възнамеряват и идната си стъпка – да имат деца.

„ Искаме и двамата, само че може би не в този момент, тъй като аз му споделих, че когато съм била дребна, татко ми постоянно беше по лагери и знам по какъв начин се е чувствала майка ми. Не желаеме да позволяваме грешките на нашите родители. Затова му споделих, че желая да си се прибере, да си се устроим тук или където й да било по света и тогава да си гледаме децата заедно”, споделя Любомира.

След приказната им женитба влюбените потеглят на сантиментална отмора в екзотична страна, като си пожелават здраве и съгласие в взаимния им път от тук нататък.

„ Да сме здрави най-много и в забързания живот сега да успеем да съхраним любовта и уважението един към друг”, споделя Любомира.

„ Пламъкът, който имаме сега да гори дълго и да задържим връзките си, да са постоянно такива, каквито са и сега. Всичко останало по някакъв метод ще си го изработим, ще си го създадем, само че това е най-важното – здравето и разбирателството”, прибавя Александър.
 Снимка: Любомира Казанова, персонален списък
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР