Само няколко дни преди празника на жените 8 март работата

...
Само няколко дни преди празника на жените 8 март работата
Коментари Харесай

Атидже Вели с мерки за намаляване на бедността при жените

Само няколко дни преди празника на дамите 8 март работата на евродепутата от ДПС/ ”Обнови Европа ” Атидже Вели по отчета за “Борба с бедността при дамите ” приключи сполучливо. Становището на Комисията по претовареност и обществени въпроси, по което тя бе докладчик на групата „ Обнови Европа ”, бе гласувано и признато с огромно болшинство.

Данните сочат, че рискът от изпадане в беднотия и обществено изключване е по-голям за дамите, в сравнение с при мъжете. Въпросът с елиминирането на бедността е от голямо значение за всички и безспорно дейности са нужни през днешния ден за по-добро бъдеще.

„ Силно имам вяра, че вложението в политики, които поддържат дамите, рефлектира и върху изискванията на живот на техните фамилии, изключително на децата. Това ни дава още една основателна причина да работим в посока за реализиране на общество, в което има тъждество и няма беднотия ”, сподели Атидже Вели. Тя заяви няколко акцента от отчета си:
Призоваваме Европейска комисия и страните членки да основат повече благоприятни условия за заетостта на дамите и образованието им през цялостен живот; Настояваме да се разработят ограничения , с които да се понижат разликите в заетостта, заплащането и пенсиите сред половете; Акцентираме върху голямото значение на Европейските фондове в обществената сфера и призоваваме страните членки да се възползват оптимално от тях, като целят основаване на работни места без полова дискриминация и намиране на баланс сред професионалния и персоналния живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР