Само ние и американците наистина имаме триади (начин на организация

...
Само ние и американците наистина имаме триади (начин на организация
Коментари Харесай

Путин: Ако в Украйна влязат полски войски, те няма да излязат

" Само ние и американците в действителност имаме триади (начин на организация на нуклеарните сили, включващ междуконтинентални балистични ракети, стратегически бомбардировачи и подводници - бел. ред.). И тук сме доста по-напреднали. Целият ни нуклеарен съставен елемент е по-модерен ", съобщи Путин в изявление за съветски медии.

Той се похвали, че в общи линии нуклеарните сили на Съединени американски щати и Русия поддържат " повече или по-малко паритет " по брой на носители и бойни глави, само че съветските са " по-модерни, както знаят всички експерти ", отбелязва Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати развиват съставените елементи на своите нуклеарни сили. Ние също. Не мисля, че това значи, че те желаят да стартират нуклеарна война, само че в случай че го създадат (...) ние сме подготвени ", акцентира Путин. Той отхвърли още веднъж да е обмислял потреблението на тези оръжия в Украйна.

" Защо би трябвало да използваме средства за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда ", съобщи съветският президент, като акцентира, че съветската военна теория планува потреблението на такива оръжия, в случай че е застрашено съществуването на страната или при положение на " посягане против нашия суверенитет и самостоятелност ".

Руският президент разяснява за пръв път и изявлението на френския президент Еманюел Макрон от 26 февруари, който съобщи, че " не може да изключи " изпращането на западни войски в Украйна. Според Путин това няма да промени нищо.

" Ако приказваме за публични военни контингенти от непознати страни, съм сигурен, че това няма да промени обстановката на бойното поле. Това е най-важното, както и изпращането на оръжия не трансформира нищо ", акцентира съветският държавен глава.

След неуспеха на украинската контраатака през лятото на 2023 година Русия е в по-силна позиция , само че две години след изпращането на войски Москва не съумява да победи Киев, отбелязва Агенция Франс Прес. Но западната помощ се бави от месеци, което повдига въпроса какъв брой дълго още украинската войска ще може да удържи фронтовата линия.

Според Запада една съветска военна победа в Украйна единствено би подхранила териториалните ѝ упоритости в Европа. На този декор Макрон прикани съдружниците на Украйна " да не бъдат страхливци " пред лицето на Москва и съобщи, че поддръжката на Париж за Киев " няма граници " и " червени линии ".

В изявлението си за съветски медии Путин предизвести също, че в случай че в Украйна влязат полски войски, те няма повече да излязат. " Варшава ще изиска да си върне земите, които счита за исторически свои ", съобщи съветският водач, представен от РИА Новости.

" Те желаят да си върнат земите, които считат за исторически свои и които са им били отнети от бащата на народите Йосиф Висарионович Сталин и дадени на Украйна. Те желаят да си ги върнат, несъмнено . И в случай че там влязат публични полски елементи, те надали ще си тръгнат ", гласи прогнозата на Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР