Само и заради управлението на Асен Василев няма дефицити и

...
Само и заради управлението на Асен Василев няма дефицити и
Коментари Харесай

Сабрутев избесня в НС: Президентът обявява война! Благодарение на Асен няма фалити

Само и поради ръководството на Асен Василев няма дефицити и банкрути. Това разгласи Венко Сабрутев от ПП-ДБ пред публицисти и Народното събрание.
„ Ако президентът наложи несъгласие на бюджета, това значи, че той афишира война против хората “, уточни той, представен от ДарикНюз.
В понеделник, президентът Румен Радев позволи опцията да наложи несъгласие на предложния проектобюджет за 2024 година „ Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите. Аз доста ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз “. Само за месец сдружението натрупа 260 млн. лева дълг, а приходи в бюджета няма “, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев в понеделник.
Последва и отговор от страна на финансовия министър. „ Президентът се поддава на подправени вести. Радев споделил, че може да наложи несъгласие, това би било зле, това значи страната да влезе в 2024 без закон за бюджета. Не съм изумен от това държание на президента “, сподели той и напомни, че м.г. служебния кабинет на президента не предложи Закон за държавния бюджет и страната ни остана 7 месеца без бюджет, след което неговият длъжностен кабинет предложи проектобюджет с недостиг съвсем 8% в опит да дерайлира участието на България в Еврозоната “, съобщи в отговор Василев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР