Само едно вакантно място остана в олимпийския турнир по софтбол,

...
Само едно вакантно място остана в олимпийския турнир по софтбол,
Коментари Харесай

Само една квота остана за олимпийския турнир по софтбол

Само едно вакантно място остана в олимпийския шампионат по софтбол, с който ще бъдат открити XXXII летни игри в Токио '20. Мексико и Канада заеха първите две места в квалификацията на зона " Америка " и се причислиха към домакина Япония, международния първенец Съединени американски щати и спечелилия от пресявката в зона " Европа-Африка " Италия като сигурни участници в 6-странната конкуренция, с която американската игра ще се завърне в олимпийското семейство идващото лято.

За софтболния тим на Мексико това ще е дебют на олимпиада, до момента в който Канада бе част и от предходните четири софтболни шампионата под петте преплетени кръга – в Атланта '96, Сидни 2000, Атина '04 и Пекин '08. Последната квота за Токио '20 ще бъде запълнена от квалификацията в зона " Азия-Океания " в Шанхай (Кит, 24-28 септември).

Именно софтболът ще има достойнството да организира първите публични надпревари от игрите следващата година, още преди церемонията по откриването на 24 юли. Софтболният шампионат ще започва с мач на 22 юли на ст. " Азума " във Фукушима в памет на жертвите от опустошителното земетресение през 2011 година Останалите срещи ще се изиграят на ст. " Йокохама " в едноименния град.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР