Само един на всеки седем души от Каталуния смята, че

...
Само един на всеки седем души от Каталуния смята, че
Коментари Харесай

Само един от седем души в Каталуния виждат спора с Мадрид да свърши с независимост

Само един на всеки седем души от Каталуния счита, че актуалният спор сред Барселона и Мадрид ще завърши с самостоятелност на самостоятелната испанска област, до момента в който повече от две трети считат, че процесът се отразява зле на стопанската система. Това демонстрира ново социологическо допитване, представено от " Ройтерс ".

Централното испанско държавно управление пое управническия надзор над Каталуния, откакто локалните водачи проведоха референдум за разединение, разгласен за противозаконен от конституционния съд, а по-късно каталунският парламент едностранно разгласи самостоятелност. В отговор испанският министър председател Мариано Рахой уволни каталунското държавно управление, суспендира самостоятелния статут на региона и свика районни избори за 21 декември.

 Пучдемон нахока Испания, борейки се против екстрадицията си от Белгия
Пучдемон нахока Испания, борейки се против екстрадицията си от Белгия

Испания " се отклонява извънредно доста от демократичните практики "

Социологическо изследване, оповестено през вчерашния ден, демонстрира, че партиите, които поддържат независимостта на Каталуния, ще завоюват изборите, само че не могат да завоюват парламентарно болшинство, належащо за продължение на стъпките по отцепването.

15 % от интервюираните са показали, че считат, че процесът ще завърши с самостоятелна страна. В допитването са взели присъединяване 1 233 души, като то е било извършено сред 30 октомври и 3 ноември.

Оптимизмът, че може да бъде открито решение на казуса посредством договаряния, е дребен, като единствено малко над една пета считат, че рецесията ще докара до договаряния сред районните управляващи и Мадрид.

Натискът за самостоятелност тласна Испания в най-тежката политическа рецесия от връщането ѝ към демокрацията преди четири десетилетия и надълбоко раздели страната, разпалвайки антииспански настроения в Каталуния и националистически трендове другаде.

 Хиляди баски поддържаха отцепването на Каталуния
Хиляди баски поддържаха отцепването на Каталуния

Протестират против наложеното от Мадрид директно ръководство върху региона

Несигурността накара повече от 2000 компании да реалокират седалищата си отвън Каталуния от 1 октомври насам, до момента в който Централната банка на Испания съобщи, че в случай че спорът продължи, това може да докара до по-бавен напредък и удар по основаването на работни места.

Според социологическото допитване 67 на 100 са показали, че считат, че процесът е навредил на стопанската система, а съвсем 40 % са декларирали, че напускането на фирмите ще има отрицателен резултат върху растежа в кратковременен проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР