Само ден след отбелязване празника на театъра (27 март), когато

...
Само ден след отбелязване празника на театъра (27 март), когато
Коментари Харесай

В Народния театър се състоя благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите украинци

Само ден след отбелязване празника на театъра (27 март), когато бяха раздадени премиите " Икар ", на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов " в столицата, се състоя концерт в поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна. 

Концертът " Заедно за Украйна " беше под патронажа на президента Румен Радев . Всеки един в залата имаше опция да изпарти 1 лева посредством sms, както и бе посочена банкова сметка, където може да се преведе избрана сума пари. Събраните средства ще бъдат предоставени на Българския червен кръст.

Сцената на театъра придаваше в допълнение влияние от декора - висящи камбани от тавана.

Биг бендът и смесеният хор на БНР дружно със специфични посетители и солисти показаха виртуозни осъществявания в продължение на час и половина. Едно от осъществяванията беше това на Тамара Калинкина  от Киевската национална опера, която към този момент е част от екипа на Държавна опера в Стара Загора. Сред солистите се изявиха певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов.

Сред формалните посетители  бяха кметът на София - Йорданка Фандъкова, вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Водещи на събитието бяха актьорите от Народния театър  Анна Пападопулу и Павел Иванов , които презентираха всяко последващо осъществяване с фрагмент от стих.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР