Само ден след началото на конфликта Израел-Хамас, САЩ изпратиха най-новия

...
Само ден след началото на конфликта Израел-Хамас, САЩ изпратиха най-новия
Коментари Харесай

САЩ въвлечени още повече в конфликта в Близкия изток с ударите на хутите

Само ден след началото на спора Израел-Хамас, Съединени американски щати изпратиха най-новия си, най-модерен самолетоносач в източното Средиземноморие.

Вашингтон се надяваше, че ударната група самолетоносачи USS Gerald R Ford, плюс спомагателни американски сили, ще възпрат Иран и безбройните му поддръжници в района и ще овладеят рецесията. Но три месеца по-късно Съединени американски щати бяха въвлечени в борба.

В четвъртък вечерта Съединени американски щати, дружно с Обединеното кралство, започнаха най-голямата си военна интервенция в спора: залп от удари против бунтовниците хути в Йемен, които нападнаха търговски кораби в Червено море. Хусите са част от по този начин наречената Оста на съпротивата на подкрепяните от Иран групировки, която включва също Хамас.

Операцията против хусите акцентира рисковете американските сили да бъдат вкарани по-дълбоко в рецесията и опасността от спорът се популяризира в района, тъкмо това, което администрацията на Байдън се стреми да избегне след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври.

„ Съединени американски щати с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР