Само ден остава до официалното и обещано грандиозно встъпване на

...
Само ден остава до официалното и обещано грандиозно встъпване на
Коментари Харесай

Пловдив 2019 - събитията през откриващия уикенд

Само ден остава до формалното и дадено грандиозно встъпване на Пловдив в ролята на Европейска столица на културата. Градът под тепетата е първият български град, почетен с тази чест, а подготовката за този миг стартира още с оповестяването на резултата от кандидатстването.

И надалеч не приказваме единствено за концепцията и проектирането на голямата сцена с формата на кула, която се издига на централния бул. в града. Именно там на следващия ден, 12 януари, Пловдив ще се трансформира в център на европейската просвета. А ето и малко повече информация за откриващите събития, които ще съпроводят спектакъла в дните 11,12 и 13 януари.

 Снимка 399527

11 януари

- През целия ден в Градската художествена изложба има детска стратегия, както и галерия, отдадена на Кольо Карамфилов.
- Откриване на изложбата " Песента на дървото " - 17 часа, Регионален етнографски музей. В нея може да разгледаме обичайни и модерни музикални принадлежности от времето на Освобождението. Продължава до края на месеца.
- Откриване на изложбата " Пловдивските художници " в Галерия - Общински съвет. От 17:30 часа в петък до 31 януари ще можем да разгледаме 30 творби на членове на Съюза на пловдивските художници.
- " От древност към съвремие " галерия на доцент доктор Георги Трифонов в Балабановата къща. Начален час - 17:30. Половин час по-късно още веднъж там стартира камерен концерт, озаглавен " Юбилеи "
- В 18 часа е и откриването на изложбата " Дим. Истории за тютюна ", която ще ни даде достъп до редица архивни фрагменти, свързани с историята на града. Имаме опция да се срещнем с тях до края на март. Регионалният етнографски музей пък ни притегля с галерия на фотографии с градски пейзажи.
- В 19 часа е време за спектакъл. Мястото е Драматичният спектакъл, а постановката - " Евридика в подземния свят "
- Към 20 часа пък е добре да се насочим към Капана, тъй като тогава се дава начало на музикална стратегия с редица български реализатори. От 11 до 22 часа има и кино стратегия в LUCKY Дом на киното.

 Снимка 399529

12 януари

- Големият ден за Пловдив стартира още в 12 на обяд. Тогава можем да избираме сред откриването на музикалната стратегия на Открита сцена " ядрото " в Капана или тази на сцената на пл. " Стефан Стамболов ", готова от локалните читалища.
- В 14 часа на същия площад стартира други музикална стратегия - " РегионалЕ ", която ще пресъздаде обичаи от Централна Южна България.
- Между 16 и 18 часа Старият град ще оживее с камерен симфоничен концерт " Традиции ", прожекцията на кино лентата " Старият албум " и музикално-лазарен театър " Български мистерии ".
- В 16:30 на пл. " Стефан Стамболов " ще се открие изложбата " От Берлинската стена до уличното изкуство ", която ще ни изненада и с късометражни филми, полемики и музика. От 17 часа ще можем да разгледаме творбите и под звуците на духова музика.
- В 19 часа всички сме на бул. " Цар Борис III Обединител " за тържествения театър под наслов " Ние сме всички цветове ". На сцената ще излизат над 1500 участници от България и чужбина, с цел да вземат присъединяване в едно зрелище с доста танци и музика.
- Между 21 и 21:40 Пеещите фонтани ще са най-притегателната точка в Пловдив поради огнения театър на Жар Театър и Fireter. В 21:30 пък Акага ще излязат на сцената в Капана.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ✂Bulgarian Hair Artist (@stoyankunev) на Яну 10, 2019 в 12:50 PST

13 януари

- Неделният ден стартира с детска стратегия в Народната библиотека от 11:15 часа, включваща галерия за кирилицата и работилница по краснопис. В Регионален природонаучен музей пък децата могат да се срещнат с чудесата на нашата планета по забавен и занимателен метод.
- От 11 часа в Балабановатa къща стартира камерен концерт " Млади инструменталисти ", а в Регионален етнографски музей ще учат децата по какъв начин сами да си измайсторят музикален инструмент.
- В Регионалния исторически музей от 11 до 17 часа ни чака и " Пътуваща галерия " Еврика! ", която включва интерактивни модули, познати ни о софийския детски музей " Музейко ".
- В Градска художествена изложба може да разгледаме както галерия отдадена на Йордан Радичков, по този начин и експозицията " Мексиканско изкуство ".
- Музикалната стратегия на сцената в Капана стартира от 12 часа, а в 19 часа е началото на танго операта " Мария от Буенос Айрес ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР