Само ако България е пълноправен член на Шенген, бихме могли

...
Само ако България е пълноправен член на Шенген, бихме могли
Коментари Харесай

Илва Йохансон: Само ако България е пълноправен член на Шенген, бихме могли да се борим с организираната престъпност

Само в случай че България е пълновръстен член на Шенген, бихме могли в действителност да се борим сполучливо с проведената престъпност. Това сподели във видеообръщение Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, по време на националната конференция на тематика „ Превенция и битка с трафика на хора: положителни практики и устойчиви решения " в София.

Ще направя всичко по силите си да бъдат отстранени рестриктивните мерки и по суша допустимо най-скоро, съобщи Йохансон и добави, че България принадлежи към Шенген.

На 30 декември предходната година Съветът на Европейския съюз единомислещо гласоподава от края на март 2024 година да отпадне контролът за България и Румъния по въздушните и морските граници с страните от Шенгенското пространство.

В решението си Съветът също по този начин се ангажира да работи за отпадане на инспекциите и по сухопътните граници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трафикът на хора е най-ужасното проявяване на проведената престъпност. Престъпниците могат да продават опиати единствено един път, само че могат да продават тялото на жена още веднъж, още веднъж и още веднъж. Повече от 90% от българските жертви са дами и девойки.

Трафикът на дами е най-вече за полова употреба. Трафикът на хора е невидимо закононарушение и сме длъжни да вършим повече – да повишим осведомеността. Най-мощният инструмент в тази борба е европейското законодателство, разяснява еврокомисарят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР