Само 6% са хоспитализираните пациенти в Пловдив и областта при

...
Само 6% са хоспитализираните пациенти в Пловдив и областта при
Коментари Харесай

Областният управител: Само 6% са в болници при 1831 нови случая

Само 6% са приетите в болница пациенти в Пловдив и региона при 1831 нови случая на Ковид-19. Това заяви пред публицисти регионалният шеф след съвещание на Областния спешен щаб, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  

От 25% на 6% е паднала и заболеваемостта при децата. Общо към 9000 са дейните случаи в региона, като множеството са на домашно лекуване, добави Иванов.

Ситуацията в лечебните заведения също е естествена, има свободни кревати. Те  са общо 169  за лечебно лекуване и още 32 – за деца.   " Има единствено едно заето интензивно легло за дете, останалите са свободни “, означи регионалният шеф.

След съвещанието на щаба се установи позитивна наклонност на усмиряване на обстановката, с помощта на взетите ограничения. Отчита се, че междусрочната ваканция е оказала позитивен  ефект за усмиряване на обстановката. Съгласно Националния проект  и това, че Пловдив се намира в трети стадий, се предлага онлайн образованието на децата да се резервира още малко, на ротационен принцип и в 18-те общини.  

Предполага се, че с помощта на ограниченията, ще се избегне навличането в четвърти стадий, където ограниченията са още по-строги. " Очакваме, в средносрочен проект, да се върнем още веднъж в стадий 2, където има надалеч по-рестриктивни ограничения “, сподели още. Това може да стане още другата седмица, когато щабът ще заседава отново.

Областния шеф добави, че в условия на обикновено натоварване работи и Спешна помощ. Броят на подадените сигнали за хоспитализация понижава. В момента 48% биват приети в болница,  а 52 % остават за домашно лекуване, за разлика от преди, когато 60% са били приети в болница.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР