Само 38,1% от интернет потребителите в България посочват, че са

...
Само 38,1% от интернет потребителите в България посочват, че са
Коментари Харесай

Почти две трети от българите не проверяват прочетеното в интернет

Само 38,1% от интернет потребителите в България показват, че са срещали в новинарски уеб сайтове или обществени медии информация, която, която смятат за погрешна или съмнителна.

Това значи, че 61.9% или съвсем две трети от всички консуматори у нас не са подложили на по-задълбочен разбор това, което са прочели или гледали онлайн. Данните са от изследване на Националния статистически институт.

Не всеки обаче, който е решил, че поднесената му информация не дава отговор на визиите му за меродавност, е решил да се задълбочи и да я ревизира в допълнение.

Това са създали по-малко от половината(41,7%) читатели или консуматори на обществените мрежи усъмнили се в наличието, на което са попаднали.

Как ревизираме написаното и видяното в интернет?

Когато потребителите в България решат да сверят видяното те най-често търсят други източници(71,15%), от които могат да сверят информацията.

Почти половината(46%) от скептичните читатели вземат решение да проследят последвалата полемика по дадена тематика, която се намира в нейната секция с мнения. Допълнителни данни и отзиви отвън интернет пространството търсят (41%) от по-критичните читатели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР