Само 1% от бюджетния излишък да харчи правителството с решение

...
Само 1% от бюджетния излишък да харчи правителството с решение
Коментари Харесай

Нова схема за харчене на бюджетния излишък иска БСП

Само 1% от бюджетния остатък да харчи държавното управление с решение на Министерския съвет, а всичко останало - по решение на Народното събрание посредством законовата процедура - актуализация на държавния бюджет. За това упорстват от Българска социалистическа партия, стана ясно при днешното показване на различния си бюджет - за 2019 година.
Тази скица за харчене на бюджетните остатъци ще предложи Българска социалистическа партия посредством самодейност за промени на Закона за обществените финанси, стана ясно от думите на водача на партията Корнелия Нинова.
" Изключително укорим и недопустим е методът на правене на бюджети на ГЕРБ - съзнателно залагане на по-ниски доходи, съзнателно залагане на по-ниски разноски, събиране на пари като остатък и харчене на този остатък посредством еднолични решения и постановления на Министерския съвет по целенасоченост ", безапелационна е Нинова.
" Да върнем нормалността, законността и правовия ред даже в процеса на бюджетиране, тъй като в този момент и той е килнат ", упорства тя.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР