Съмнителните методи за "лечение" на хомосексуалността ще бъдат забранени изцяло

...
Съмнителните методи за "лечение" на хомосексуалността ще бъдат забранени изцяло
Коментари Харесай

Германия ще забрани съмнителните "лечения" на хомосексуалисти

Съмнителните способи за "лечение " на хомосексуалността ще бъдат неразрешени напълно за малолетни и отчасти за пълнолетните жители в Германия. Федералното държавно управление утвърди въвеждането на ограничения, които плануват санкции и до една година затвор за нарушение на възбраната, предадоха ДПА и Франс прес.

Законопроектът за възбрана на така наречен лечения за промяна би трябвало да бъде утвърден от долната камара във федералния парламент - Бундестага, само че не е належащо утвърждението на горната камара - Бундесрата. Според министерството на опазването на здравето се чака законът да влезе в действие в средата на идната година.

"Хомосексуалността не е болест, затова терминът "терапия " е заблуждаващ. Искаме да забраним, доколкото е допустимо, тези така наречен лечения, защото те постоянно водят до тежки физически и душевен премеждия ", сподели министърът на опазването на здравето Йенс Шпан.

Тази мнима терапия разболява хората, а не усъвършенства здравето им, съобщи Шпан, който е от десноцентристкия Християндемократически съюз. Той означи, че възбраната е значим обществен сигнал към тези, които мъчно одобряват своята хомосексуалност, и им споделя, че те са скъпи такива, каквито са.Според Шпан, който не крие, че е педераст, рекламирането или предлагането на такива лечения ще бъде неразрешено и за нарушителите ще има санкция, стигаща до 30 000 евро. На наказания ще подлежат също родители или законни настойници при положение на крещящо нарушение на задължението за полагане на грижи и за образование. Методите за промяна ще бъдат неразрешени за лица под 18-годишна възраст.

Наказания може да има и в случай че засегнатите хора са пълнолетни, само че са били склонени да се подложат на такова "лечение " посредством насила, закани или илюзия, да вземем за пример като не са били осведомени за вредите от него, изясни здравното министерство. Йенс Шпан сподели, че в Германия на терапия за промяна се подлагат до 2000 души годишно.

От нито едно проучване не може да се направи изводът, че е допустимо половата ориентировка да бъде изменена за непрекъснато. За сметка на това е научно потвърдено, че сходни "терапии " могат да доведат до меланхолия, възприятие за тревога, загуба на полово предпочитание и по-голям риск от самоубийство, отбелязва Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР