Салфетката с детайли около първия договор на с Барселона ще

...
Салфетката с детайли около първия договор на с Барселона ще
Коментари Харесай

Салфетката с първия договор на Меси в Барселона се продава на търг

Салфетката с елементи към първия контракт на с Барселона ще бъде продадена на търг през март. Началната цена е, оповестиха от английската аукционна къща „ Бонамс “.

Салфетката е подписана през декември 2000 година. Тогава Карлес Рексач, тогавашният състезателен шеф на Барса, се спогажда с Хорхе Меси, бащата на Лионел, и сътрудника Орасио Гаджиоли да придобият правата на аржентинския младеж. На салфетката е и подписът на Хосеп Мингея. Лионел Меси подписа с каталунците месец по-късно. Той се трансформира в най-резултатният футболист на отбора с 672 гола в 778 мача.

Ключовият миг в историята се случва, откакто Рексач кани Меси-старши на обяд. Бащата на Лионел е обезпокоен по отношение на неналичието на реакция след първичните проби в испанския гранд.

„ В Барселона, на 14 декември 2000 година и в наличието на господата Мингея и Орасио, Карлес Рексач, спортният шеф на Барселона, се съгласява, под негова отговорност и без значение от всяко друго мнение, да подпише с Лионел Меси, при изискване че запазим до контрактуваните суми “, написа със наследник химикал на салфетката с логото на тенис клуб „ Помпей “.

Осемкратният притежател на Златната топка оказа помощ на Барса да завоюва общо 35 трофея. Между тях са 10 трофеи на Испания и четири на Шампионската лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР