Сакраменто Кингс се върна към победи след успех със 117:110

...
Сакраменто Кингс се върна към победи след успех със 117:110
Коментари Харесай

Сакраменто се върна към победите след обрат срещу Атланта, Везенков не игра

Сакраменто Кингс се върна към победи след триумф със 117:110 против Атланта Хоукс в мач от постоянния сезон на НБА. Българинът Александър Везенков остана запаса.

Срещата стартира ужасяващо за “кралете ” и домакините съумяха да поведат с 10:2 след по-малко от 4 минути игра. По принцип много постоянният Домантас Сабонис показва съществени съмнения и в идващите минути, като позволи пропуквания през своята зона и обстановката опря до 12 точки преднина в интерес на противника, което принуди треньорът Майк Браун да изиска таймаут.

До края на първата четвърт обстановката за Сакраменто се утежни, защото тимът на Майк Браун изостана с 8:31. Малик Монк се разигра и след няколко негови поредни коша резултатът стана 20:34, в края на първия интервал " кралете " изоставаха с 13 точки при 23:36.

Във втората четвърт гостите излязоха преобразени, като стартираха частта с три тройки. Атланта обаче не доманстрира спад в играта, на който “кралете ” се надяваха и откакто разликата бе понижена до пет точки към шест минути след началото, домакините нанизаха три поредни коша дръпнаха с 56:45.

Хоукс продължи да държи самодейността, макар че на няколко пъти разликата фрапантно падна. Все отново домакините съумяха да стигнат до 18 точки преднина - 71:53, в края на втората част.

Везенков остана на пейката и за началото на второто полувреме, което бе ознаменувано от мощна игра на Сакраменто. Фокс напомни за най-хубавото от себе си и мина 10 точки на персоналния си актив, с което оказа помощ на гостите да съкратят изоставането си на 71:78 в средата на третата четвърт.

Бърза тройка на Хоукс обаче направи още веднъж разликата 10 точки, след което последва дълго разиграване, в което двата тима не съумяха да си отбележат. Играта на нерви бе извоювана от домакините и те поведоха с 83:71.

“Кралете ” въпреки всичко съумяха да съкратят изоставането си в края на третата четвърт на едвам пет точки, само че и позволиха неуместно нарушаване и домакините извършиха сполучливо два наказателни удара. Гостите съумяха да отговорят с бърз панер и затвориха частта при изостване от 86:91.

Атланта Хоукс още веднъж дръпна с двуцифрена преднина от 12 точки след добра серия в последната част на срещата. Това обаче не спря " кралете " да натискат. Последва страхотна серия от страна на Сакраменто Кингс, които съумяха да стигнат до 103:105, след което бе пожелан таймаут от треньора на Атланта. Той обаче не бе ефикасен, а след тройка - гостуващия отбор обърна резултата и излезе напред. В идващите минути двата тима поддържаха късата разлика между тях, като даже в един миг стигнаха до тъждество 110:110.

Следващите четири коша бяха в интерес на Сакраменто, което оказа помощ на тима да поведе със 116:110 секунди преди финалната сирена, което приближи “кралете ” до успеха. 16 секунди преди края “кралете ” извършиха и углавен удар, с което усилиха преднината си на 117:110, което на процедура реши всичко и гостите завоюваха.

Най-резултатен на за " кралете " бе Ди'Арън Фокс с 31 точки и 8 битки, а с " дабъл-дабъл " се регистрира Домантас Сабонис, който записа 25 точки и 8 битки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР