Саки – минус 10 самолета на окупаторите.“ С такъв статус

...
Саки – минус 10 самолета на окупаторите.“ С такъв статус
Коментари Харесай

Саки – минус 10 самолета. ВСУ обяви пораженията за Русия от взривовете на летището в Новофедоровка -

„ Саки – минус 10 самолета на окупаторите. “ С подобен статус във фейсбук Командването на Военновъздушни сили на украинската войска разяснява гърмежите на летището в кримската Новофедоровка. Самолетите са записани в общия лист на загубите, понесени от съветската войска за последното денонощие. До момента липсва удостоверение от западните сътрудници на Украйна или сателитни изображения, които да демонстрират действителното положение на съветското военно летище в Крим след детонациите във вторник.

Според обява на Антон Герашченко, консултант на вътрешния министър на Украйна няколко часа преди гърмежите във Новофедеровка над съветската авиобаза неусетно за Противовъздушна отбрана е прелетял украински безпилотник, който е снимал разположението на техниката. Според оповестените фотоси от този полет все още на детонациите на стоянките на летището са се намирали общо 37 летателни машини – 14 броя Су-30, 16 броя Су-24М, 6 броя хеликоптери Ми-8 и един военно-транспортен аероплан Ил-76.

До момента няма данни кои от машините са унищожени и какво е положението на останалата бойна флота на руснаците, която се е намирала в базата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР