Съжалявам, че ще го кажа, може да прозвучи крайно, но

...
Съжалявам, че ще го кажа, може да прозвучи крайно, но
Коментари Харесай

Правосъдният министър захапа Лозан Панов

Съжалявам, че ще го кажа, може да прозвучи извънредно, само че едно такова държание (на Лозан Панов) символизира политическата взаимозависимост в правосъдната система. Да се явиш политически представител на политически обединения в качеството си на ръководител, и то на Върховен касационен съд, това съгласно мен доста съществено обругава и дискредитира тезата за независимостта в правосъдната система. Това съобщи пред Канал 3 министърът на правораздаването Данаил Кирилов във връзка политическите изяви на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

"Ще споделя персонално мнение - фактически доста от от дълго време има учредения за ангажиране отговорността на ръководителя на Върховен касационен съд, само че считам, че Висш съдебен съвет работи извънредно вярно в този случай, тъй като всяка една глоба би била предстояща и би била в подтекста на героизирането му ", посочи Данаил Кирилов. "Очевидно е, че в това проявяване има ясна тактическа цел да се героизира държанието на господин Лозан Панов, освен това този метод се употребява при всеки един мотив ", добави правосъдният министър.

Запитан от водещата Илиана Беновска дали Лозан Панов се изявява като Крали Марко, Данаил Кирилов отговори: "Би трябвало да е политически Крали Марко ".

Министърът разгласи, че ще предложи наличието на публицисти в разискването на работната група на предложенията по отношение на предложение за изменение на режима на отговорност на ръководителите на Върховен касационен съд, на Върховен административен съд и на основния прокурор. "Първото показване ще е в границите на професионалните среди и даже на гражданските организации в работната група, която приключва работата си. Журналисти ще бъдат поканени, ще осигуря опция да се излъчва. Надявам се сътрудниците магистрати в работната група да не се притеснят - там ще приказваме за закона ", сподели Данаил Кирилов.

По въпроса за вероятни наказания против така наречен трима огромни в правораздаването, министърът уточни: "Този режим е в три направления: даваме отговор може ли да се води следствие и при какви условия против тримата огромни, даваме елементи в процедурата, с цел да е ясно, че при този характерен ход на следствие са обезпечени правата на всички лица ".

Очаквайте детайлности - какво мисли Данаил Кирилов за връзката сред музиката на Горан Брегович и БСП; за какво Лозан Панов не споделя дали е служил войник; мнението му за машинното гласоподаване и за присъдите на служителите на реда по делото Чората.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР