Съжалявам, че през всичките години, когато Комисията по хазарта е

...
Съжалявам, че през всичките години, когато Комисията по хазарта е
Коментари Харесай

Владислав Горанов за казуса с таксите от хазарт: Съжалявам, че информацията не е стигала до мен навреме

" Съжалявам, че през всичките години, когато Комисията по хазарта е допускала такова държание на уредници на хазартни игри, тази информация по никакъв метод не е стигала до мен, с цел да мога да взема по-навреме корективни ограничения ", сподели в Аудиокаста " Това е България " на " Фокус " Владислав Горанов,  дълготраен финансов министър,  в отговор на въпроса дали съжалява, че като финансов министъра огласява казуса с несъбраните 700 000 000 лвева такси от организатори  на хазартни игри, което по-късно се трансформира в главното обвиняване към него, че го е поръчал и протежирал.

" Дотолкова, доколкото в края на 2019 година дойде един сигнал, адресиран и до министъра на финансите, и до прокуратурата, и до други правоохранителни органи, аз нямах различен избор, с изключение на да възложа финансова ревизия на Комисията по
хазарта, с цел да се откри автентичен ли е казусът ", доуточни Горанов, като добави: " За страдание се оказа, че години наред Комисията по хазарта и уредниците на хазартни игри са ползвали неточно закона и в тази посока са и решенията на съдилищата в България, с които се откриват тези отговорности към към фиска. Друг е въпросът, че естествено защитната теза на страните може да бъде всякаква, само че обективно Законът за хазарта в частта обвързвана с облагането на хазарта не е променян от самото битие на новия Закон за хазарта от 2012 година ", добави Горанов.

Бившият финансов министър разяснява и абсурда със листата " Магнитски " 2, в който попадна и неговото име, както и противозаконния му арест, влезнал в годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати. 

" Вижте, първо всеки, който се захваща с политика, би трябвало да има едно на разум, че част от гражданските му права като цяло са понижени. Той е обществена фигура, той е пред очите на хората, всяко негово деяние и безучастие се прави оценка от хората. Така че с времето човек би трябвало да се настрои, в случай че желае да взе участие интензивно в политиката. Иначе, тази нелепост, която направиха тогава от държавното управление на Кирил Петков, ще си остане емблематичен образец за политическа инфантилност – да арестуваш водача на опозицията, и то нелегално, нещо, което единствено демонстрира незрялост и липса на политически опит и на човешки инстинкти ", безапелационен е Горанов, който по думите му, се усеща политическка жетва във връзка с противозаконния му арест.

Цоня СЪБЧЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР