Съгласно информация от CNN Türk, Тел Авив е заявил, че

...
Съгласно информация от CNN Türk, Тел Авив е заявил, че
Коментари Харесай

Израел е готов да нападне Турция? Три хиляди адвокати подадоха искове в съда

Съгласно информация от CNN Türk, Тел Авив е декларирал, че има намерение да преследва и унищожи членовете на Хамас във всички страни по света, в това число Турция, където тази организация не се смята за терористична. Както в действителност и в Русия. Назрява ли огромен спор, освен това напълно освен дипломатически?

През последните дни съществено внимание на редица медии притегли версията на френския публицист и политик Тиери Мейсан. Той е убеден, че в събитията, почнали на 7 октомври, Хамас и израелските управляващи са играли в един тим. Тиери Мейсан написа:

Официалната версия за тази война повдига повече въпроси, в сравнение с дава отговори. Хамас и Бенямин Нетаняху работят дружно, без да се интересуват от живота нито на палестинците, нито на израелците. А зад тях са Съединени американски щати и Англия, които им дърпат конците.

Мейсан прави тези заключения не въз основата на вътрешна информация, а воден от логиката и правилото „ Кой печели от това? “ А „ това “ има най-малко четири аспекта.

Не е ясно по какъв начин Хамас съумя да прокопае 500 км тунели под Газа, без прехвалените израелски разследващи служби, техните чиновници от Централно разузнавателно управление на САЩ или разузнаването на Ми-6 да виждат нищо.

Не е ясно по какъв начин е допустимо неусетно да бъдат извадени и изнесени 1 млн. куб.м. изкопана почва и да се внесат в Газа голямо количество съоръжение, употребявано за вентилация на тунели, както и доста стоманобетон, който не се създава в Газа.

Не е ясно по какъв начин маса украинско оръжие е вкарано в Газа, макар обстоятелството, че всички подходи към анклава, включително и по море се управляват от Израел.

Не е ясно за какво Нетаняху подцени всички предизвестия (например от Египет) за бъдеща офанзива и спря бойното дежурство на силите за сигурност по периметъра на Газа предната вечер, вечерта на 6 октомври. И макар обстоятелството, че терористичната офанзива стартира в 6:30, шефовете на сигурността дадоха отговор на нея едвам в 11 часа.

Да не приказваме, че ЦАХАЛ започва „ Директивата на Ханибал “, съгласно която залавянето на израелски бойци би трябвало да бъде предотвратено даже с цената на тяхната гибел. И израелската полиция, откакто организира лично следствие, откри, че множеството от хората, избягали от фестивала Supernova, са били убити не от бойци на Хамас, а от израелските военновъздушни сили, които бомбардират тълпата.

Оказва се, че Мейсан е прав и израелското управление със основаното от него в миналото Хамас (по-точно неговото коренно крило) е работило в границите на обединен проект за противопоставяне на Фатах на Арафат? И то под външно управление.

Жертви на „ Левиатан “

Всичко това може да бъде от изгода за управлението на Израел, което в навечерието на изборите съумя да насочи вниманието на популацията, протестиращо против правосъдната промяна, към външен зложелател и също така получи дълго чакания „ casus belli “, с цел да постави завършек на линията Газа и определяне на цялостен надзор над газовото находище Левиатан, ситуирано наоколо в шелфа “.

Това е от изгода и за Хамас, който има опция да консолидира арабския свят.

Съединени американски щати също са печеливши. Не единствено тъй като имаше причина, посредством издигането на самолетоносачи, да възвърне въздействието си в стратегически значим район, само че и да получи причина да удари Иран.

Нещо повече, Мейсан в публикацията си допуска, че режисьорът на всичко, което се случва, е глобалистът Елиът Ейбрамс и неговата „ Коалиция Ванденберг “, която неотдавна беше основана, с цел да сдобри пламенните съперници на Тръмп с „ ястребите “, които служиха при Буш-младши. Нейната цел е борба с Русия, Иран, Китай и други „ врагове на Съединените щати “. Правителството на Нетаняху, сходно на Хамас, са фигури на тяхната шахматна дъска.

Двуличният Хамас

Да не забравяме, че Хамас е разграничен на две елементи. Едната, под управлението на Халил Хая, изостави идеологията на Мюсюлманското приятелство (част от която е Хамас) и се бори против потисничеството на Израел над палестинския народ.

Вторият, под управлението на Исмаил Хания, остава в Братството и задачата му не е нито освобождението на Палестина, нито основаването на палестинска страна, а единствено построяването на халифат във всички страни от Близкия изток.

Трябва да се даде опция на Израел да погребе даже вярата за основаване на палестинска страна и тогава Мюсюлманските братя с ореола на палестински мъченици ще дойдат на власт в арабския свят. Както към този момент се пробваха по време на Арабската пролет. А кой стои зад Мюсюлманските братя и ги ръководи? Да, все същите тези - Съединени американски щати и Англия.

" Ще си отмъстя. И мъстта моя ще бъде ужасна... "

И на фона на това Израел афишира възмездие за водачите на Хамас, обещавайки да ги унищожи на всяка непозната територия и даже в Турция, чийто водач неотдавна съобщи:

Израел, ти си окупатор. Искате ли Войната на полумесеца да стартира още веднъж? Една вечер може да дойдем ненадейно.

Тел Авив даде ясно да се разбере на Ердоган, че не се опасява от тези закани и е подготвен неговите сътрудници да „ нахлуят “ в Турция, в случай че там се укрият палестински бойци. Генерал-майорът от ФСБ в оставка Александър Михайлов разяснява това:

Те нямат различен избор, откакто Израел разгласи война на заличаване на Хамас. Въпреки това всемогъществото на израелските разследващи служби е ненапълно пресилено. Дори известната интервенция за залавяне и заличаване на палестински терористи, които убиха израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен, значително е легенда.

Михайлов не е самичък в това си мнение. Така турският специалист по сигурността Коскун Башбуг сподели, че Израел се стреми „ да се показа по-силен, в сравнение с е в реалност “. Но дали Мосад ще се съгласи на това, даже и без координиране със страните, в които желае да организира сходни интервенции? И в случай че не, тогава за какво бяха направени толкоз гръмки изказвания?

Директорът на Московския интернационален център за публицистика Тимур Шафир изяснява това по следния метод:

Първо, бих желал да ревизира тази информация и да уточня първоизточника, защото в Израел всичко, обвързвано със силите за сигурност, е обект на най-строга военна цензура. Но в случай че има подобен проект, тогава най-вероятно той е ориентиран към вътрешната аудитория на Израел. ЦАХАЛ през днешния ден продължава да прочиства южните региони на Газа и търпи обилни загуби. Съответно, оправдаването им като „ война на живот и гибел “ би било доста желателно за Нетаняху.

Е, първоизточникът към този момент е прочут. Директорът на израелската работа за вътрешно разузнаване Шин Бет, Ронер Бар, към този момент разгласи желанието си да преследва (и унищожи) водачите на Хамас по света, в това число и в Катар, Турция и Ливан. И доста осведоменият американски The Wall Street Journal, базирайки се на свои източници, удостовери тази информация.

Сега - за вероятните последици. Александър Михайлов напомня:

Що се отнася до унищожаването на членове на Хамас на територията на други страни, всяка страна има свои закони и свое отношение към Хамас. И Мосад може да отговори на дейностите му.

Това е! И на никого няма да му хареса обстоятелството, че тайните служби на непозната страна убиват някого на ваша територия.

Така Реджеп Ердоган към този момент е мобилизирал три хиляди юристи, които са завели каузи против Израел в Международния углавен съд (МНС) за военни закононарушения. И той съобщи, че Турция не признава Хамас за терористична организация. Това значи, че убийството на негови представители на турска територия ще се преглежда като нищо повече от акт на държавен тероризъм от страна на Израел.

А турските разследващи служби към този момент предизвестиха израелските си сътрудници, че убийствата на турска територия на хора, които там не се смятат за терористи, ще имат най-неприятни последствия за тях...

Какво от това?

Но това е друго. Изглежда режисьорите на нещастието, почнала на 7 октомври, още не са разбрали каква „ кутия на Пандора “ са отворили, когато са решили да убият някого на непозната територия. Както и какво може да им се върне?

Легендата, която те пуснаха за смъртоносна борба с Хамас без правила и граници, разрешава на всяка (да кажем) заинтригувана страна или организация да стартира ликвидирането на израелски чиновници в Израел и по света. Защото отговорът на всеки въпрос „ Кой го направи? “ ще бъде: " Разбира се, Хамас! Който по правилото " око за око " по този начин отмъщава за своите. "

Между другото, тъкмо по същия метод може да се случи и разстрелът от „ незнайни лица “ на най-радикалните водачи на Хамас или работещите за Съединени американски щати (и Мюсюлмански братя, които доста хора също не харесват), виновността за което, несъмнено, ще падне върху Израел. Е, както споделя съветската сентенция, " към каквото тръгнеш, това и ще намериш ". Така че скоро ще си го намерят сами.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР