Сагата със световния номер едно - Новак Джокович, се превърна

...
Сагата със световния номер едно - Новак Джокович, се превърна
Коментари Харесай

Джокович в акция: Опитва да спре добива на литий от Сърбия

Сагата със международния номер едно - Новак Джокович, се трансформира в една от най-дискутираните тематики от началото на тази година. 20-кратният първенец от Шлема играеше ролята на протагонист в дългата си,,битка " с държавното управление на Австралия. Сърбинът опита да влезе в страната неимунизиран с нужния медицински документ, само че министърът на миграцията се опълчи и се наложи Ноле да бъде депортиран, което му попречи да вземе присъединяване в Аустрелиън Оупън 2022.

Към този миг, над половин месец след неподходящия процес на събитията за Джокович, той води нова,,борба ", като инцидентно или не, тя още веднъж го опълчва против Австралия. Но този път Новак застава компактно зад ползите на своите сънародници и правосъдните каузи са ориентирани в изцяло друга посока, а точно отбрана на природата.

Джокович е едно от водещите лица на митингите, които се борят да бъде прекъснато извличането на литий от земите на северозападната ни съседка. Добре познатата англо-австралийска компания,,Рио Тинто " е поискала да употребява сръбските залежи, за добиване на алкалния метал, само че за наслада на жителите в страната, към този миг държавното управление е блокирало добивната активност. Причината за отхвърли от страна на виновните управляващи е подбуден от желанието на природозащитниците, част от които е точно и международният номер едно Новак Джокович.

Източник: TennisWorldUSA.org

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР