Сагата покрай наказанието на Евертън продължава. След като преди няколко

...
Сагата покрай наказанието на Евертън продължава. След като преди няколко
Коментари Харесай

Евертън получава обратно 4 точки от отнетите му 10

Сагата около наказването на Евертън продължава. След като преди няколко месеца на клуба бяха отнети 10 точки за нарушение на финансовия феърплей, в този момент 4 от тях му бяха върнати.

Причината – клубът завоюва обжалването. В резултат на това отборът на Шон Дайш ще се изкачи с две места във краткотрайното класиране. Отборът на „ Карамелите “ досега имаше 21 точки на 17-ата позиция, само че в този момент ще има 25 точки на 15-ото място.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Everton (@everton)

Наказанието беше най-голямата спортна глоба в историята на Висшата лига. Сега обаче клубът съумя да си върне част от отнетите точки. В изказването на Висшата лига по случая се споделя: „ Евертън апелира глобата, наложена против него на 9 учредения, всяко от които е обвързвано със глобата, а не с обстоятелството на нарушаването, което клубът призна. Две от тези девет учредения бяха доказани от Апелативния съвет, който размени първичното приспадане на точки от 10 с 6 “.

Има обаче един любопитен подробност – Евертън е разследван по друго идентично нарушение и в случай че бъде открит за отговорен, ще последва ново лишаване на точки. И ново служебно пренареждане на класирането във Висшата лига. В събота 17:00 часа Евертън приема на своя Гудисън парк тимът на Уест Хям, който нощес завоюва лондския театър с Брентфорд с 4:2.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР