Съедините щати и Китай се съгласиха да възобновят търговските си

...
Съедините щати и Китай се съгласиха да възобновят търговските си
Коментари Харесай

Приключи срещата на Г-20 в Осака

Съедините щати и Китай се съгласиха да възобновят комерсиалните си договаряния, договорката за пазаруването на съветските системи за противоракетна защита " Ес-400 " остава, а съветските вложения в Турция се усилват. Това са акцентите от днешния втори и финален ден от срещата на върха Г-20 в Осака.

След срещата през днешния ден сред президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин в коридорите на форума на Г-20 в Осака Тръмп сподели, че договарянията са " още веднъж в ход " и Вашингтон няма да постанова нови цени върху китайския импорт.
Си Дзинпин - президент на Китай: През 1979 година нашите две страни сътвориха дипломатически взаимоотношения. Оттогава настъпи голяма смяна в тези връзки, само че един факт остава неизменен. Китай и Съединените щати печелят доста от съдействие, само че губят доста от борба. Днес аз съм подготвен да поема пътя на съдействието.Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Очаквам с неспокойствие да работим дружно. Споразумението ще бъде историческо.
Доналд Тръмп се срещна и с турския си сътрудник Реджеп Ердоган. Американският президент беше запитан дали ще наложи наказания против Анкара поради покупката на съветските системи за противоракетна защита.
Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: В момента преглеждаме този въпрос. Турция е член на НАТО и наш другар. Но това другарство е двупосочна улица.
По време на срещата си с Владимир Путин, президентът Ердоган сподели, че договорката е доказателство за усъвършенстваните връзки сред Анкара и Москва.
Реджеп Ердоган - президент на Турция: Искам особено да отдам внимание на новия подтик в нашите връзки. Също по този начин желая особено да кажа, че взаимното ракетно произвеждане, както и софтуерният продан, са цели за съдействието ни.Владимир Путин - президент на Русия: Всички знаем, че нашите две страни са вложили една в друга не дребна сума - 10 милиарда $ на страна. Нашите огромни взаимни планове стават действителност.
На заключителна конференция домакинът на форума, японският министър председател Шинзо Абе, съобщи, че водачите от Г-20 ясно са удостоверили нуждата от свободна, обективна и недискриминационна търговия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР