Съединените щати заявиха пред Съвета за сигурност на ООН, че

...
Съединените щати заявиха пред Съвета за сигурност на ООН, че
Коментари Харесай

САЩ може да наложат ограничения върху авоари за зловредни действия заради отравянето на Навални

Съединените щати обявиха пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че ще работят дружно със съдружниците си за търсене на отговорност от виновните за отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални, в това число "чрез ограничавания за активи за зловредни дейности ", заяви Ройтерс.

"Русия е употребила химически нервнотоксични субстанции от групата на Новичок в предишното. Руският народ има право да показва възгледите си без боязън от възмездие от какъвто и да било тип ", съобщи заместник-постоянният представител на Съединени американски щати към Обединените народи Черит Норман-Шале по време на съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на химическите оръжия в Сирия.

Навални се лекува в берлинската болница "Шарите ", откакто се разболя ненадейно по време на вътрешен съветски полет предишния месец. Германия твърди, че той е бил токсичен с нервнотоксичното вещество Новичок, създадено в руската епоха.

Москва споделя, че няма доказателства, че опозиционерът е бил токсичен, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ние призоваваме Русия да окаже цялостно съдействие с следствието на интернационалната общественост ", сподели Норман-Шале.

Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небезня отговори, че Русия желае да знае какво се е случило с Навални, само че съветските управляващи нямат никакви учредения да отворят следствие, тъй като не разполагат с никакво доказателство.

"Нашите лекари, които, апропо, избавиха Алексей Навални, не откриха никакви бойни отровни субстанции в своите разбори. Германската лаборатория твърди, че е (открила) ", сподели Небезня пред СА на Организация на обединените нации.

"Но ние не сме получили никакво доказателство от Германия, което би ни разрешило да заключим, че това е закононарушение посредством опит за отравяне и затова да стартираме следствие ", добави той.

Германският непрекъснат представител Кристоф Хойзген съобщи, че Берлин работи с Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) по въпроса и прикани Русия да направи същото.

"Това не е двустранен въпрос, това е въпрос от интернационален интерес, когато са използвани бойни отровни субстанции, затова ОЗХО ще получи всички доказателства и би било доста добре, в случай че Русия пожелае да работи с ОЗХО ", сподели Хойзген пред съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР