Съединените щати започват да гледат на Германия като на "ненадежден

...
Съединените щати започват да гледат на Германия като на "ненадежден
Коментари Харесай

Шпигел: САЩ гледат на Германия като на ненадежден партньор заради позицията ѝ за Украйна

Съединените щати стартират да гледат на Германия като на "ненадежден сътрудник " заради сдържаната позиция на немските управляващи във връзка с украинската рецесия. Такава оценка се съдържа в поверително писмо от немския дипломат в Съединени американски щати Емили Хабер до немското външно министерство, написа в петък сп. "Шпигел ". Според изданието документът започвал с думите: „ Берлин, имаме проблем “.
Германският дипломат в Съединени американски щати Емили Хабер
 
В писмото се разказва в детайли по какъв начин Германия е дискредитирана в Съединените щати и възприемана като "ненадежден сътрудник " заради позицията си по отношение на Украйна, оповестява ТАСС.

Германския дипломат в Съединени американски щати Емили Хабер посочва в писмото си, че освен медиите, само че и Конгресът на Съединени американски щати виждат Берлин като спънка, когато става дума за наказания. Освен това, както отбелязва "Шпигел ", друга причина за разочарованието на американската администрация е отводът на Берлин да доставя оръжие на Украйна. Вашингтон, както акцентира Хабер, счита, че "тази позиция на Германия се дължи на желанието ѝ да продължи да купува на ниска цена природен газ от Русия ", написа "Шпигел ". Изданието показва още, че в писмото си Хабер отбелязва, че "Германия се трансформира в пионка във вътрешнополитическия спор във Вашингтон ", като все повечекритики към Берлин идват от републиканците.

В сряда немският министър на защитата Кристине Ламбрехт разгласи, че Германия ще даде на Украйна 5000 военни каски. Представител на нейното ведомство удостовери тази информация, като посочи, че настояването от украинска страна е получено „ преди няколко дни “. Въпреки това министерството към момента не може да посочи срокове на доставките. Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник означи, че жестът на Берлин има единствено алегорично значение. Той заяви пред организация ДПА, че "това е единствено капка в морето, това не е разтуха ".
 
Германските управляващи се опълчват на даването на оръжия на Украйна, както подчертаха неведнъж както канцлерът Олаф Шолц, по този начин и външният министър Аналена Бербок. В същото време Берлин е подложен на мощен напън от сътрудниците от Европейски Съюз, на първо място Полша и балтийските страни, и Съединени американски щати, които желаят „ ясни сигнали “ от немското държавно управление в посока Москва. Някои представители на Украйна даже упрекнаха Германия, че „ предава приятелите “.
 

На 7 февруари немският канцлер Олаф Шолц ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Вашингтон. Белият дом заяви в изказване, че двамата "лидери ще обсъдят споделен ангажимент към дипломация и взаимни старания за въздържане на по-нататъшната съветска експанзия против Украйна ". Страните ще обиден и битката с пандемията на ковид, проблемите с изменението на климата, насърчаването на икономическото развиване и укрепването на интернационалната сигурност, учредена на демократични полезности.
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР