Съединените щати започнаха изграждането на военна база на тихоокеанския остров

...
Съединените щати започнаха изграждането на военна база на тихоокеанския остров
Коментари Харесай

Заплахата от Китай и КНДР: САЩ строят нова база в Тихия океан

Съединените щати започнаха построяването на военна база на тихоокеанския остров Тиниан. Новите военноморски и военновъздушни уреди са предопределени да служат като аварийно копие, ако техните аналози на прилежащия остров Гуам бъдат унищожени „ по някаква причина “, написа уебсайтът Asia Times.

" Тези работи може да са провокирани от възходящите опасения по отношение на уязвимостта на Гуам от ракетна офанзива от Китай или Северна Корея. "

- отбелязва изданието.

Сателитни изображения демонстрират началото на работата по разчистване североизточно от интернационалното летище Тиниан. Освен това американските военни учения на самия остров и близките води акцентират стратегическото му значение. Съединени американски щати преди този момент са провеждали полеви тренировки в Сайпан и Тиниан.

По-конкретно на Тиниан военната активност включваше морски действия в пристанището, разполагането на логистичен център в пристанището на Сан Хосе и учения за зареждане с гориво във въздуха.

Отбелязва се, че за по-голяма успеваемост американците би трябвало да разпилян сили, разполагайки ги из Тихия океан.

Тиниан е бил част от подмандатната територия на Японската империя, трансферирана под контрола на Токио с решение на Обществото на нациите.

След като е високомерен от американците през лятото на 1944 година, островът служи и като база за бомбардировачите B-29, които хвърлят атомни бомби над Хирошима и Нагасаки.

В резултат на втория международен мандат за ръководството на острова мина от Япония към Съединени американски щати като " подконтролна територия ". През осемдесетте години цялата общественост на Северните Мариански острови непосредствено стана част от Съединените щати, където се намира сега.

" Гуам остава центърът на проекция на мощ в Западния Тих океан за Съединени американски щати и стратегическото му значение продължава да нараства на фона на военни закани от Китай и Северна Корея. "

" Военната тактика на Съединени американски щати в Тихия океан допуска, че Гуам постоянно ще бъде разполагаем като плацдарм ", споделят в публикацията.

" Въпреки това, Съединените щати са изправени пред минус в Западния Тих океан, защото техните уреди в района се състоят от дребен брой огромни, изолирани и всъщност незащитени комплекси, ситуирани на няколко острова, всички в обсега на китайски и севернокорейски ракети. "

- отбелязва Asia Times.

Заслужава да се означи, че макар че американските територии Гуам и Северните Мариански острови са по-далеч от евентуално полесражение с Китай, това местонахождение има своите преимущества. По-специално, по-значителното време за реакция по време на офанзива, както и неналичието на съгласуваност с локалните управляващи, какъвто е казусът с базите на японския остров Окинава.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР