Съединените щати водят икономическа война срещу Русия. Това заяви говорителят

...
Съединените щати водят икономическа война срещу Русия. Това заяви говорителят
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: САЩ водят икономическа война срещу Русия

Съединените щати водят икономическа война против Русия. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на изказванията на американския заместник-държавен секретар Виктория Нюланд. Тя сподели, че от позиция на Вашингтон развръзката на рецесията в Украйна е “стратегическото проваляне на Владимир Путин ”.

Попитан по какъв начин Русия ще отговори на решението на Съединените щати да се откажат от вноса на съветски нефт и газ, Песков отговори, че Москва ще прави това, което ѝ е най-изгодно в дадената обстановка. По думите му съветската страна държи на репутацията си на благонадежден поръчител на енергийната сигурност.

" Русия е била, е и ще остане отсега нататък благонадежден поръчител на енергийната сигурност освен на европейския континент, само че и на международно ниво. И дори в този момент, както виждате, се доставят енергийни запаси на техните получатели. И Русия държи на реномето си на благонадежден снабдител на енергийни запаси ", сподели Песков и добави:

" Европейските водачи в един глас признават, че Русия без спиране и напълно извършва отговорностите си по всички настоящи контракти ".

На днешното съвещание на държавното управление министър председателят Михаил Мишустин обяви нов проект в поддръжка на стопанската система. Планът планува възстановяване на бизнес климата, опростяване на регулаторните процедура и данъчни тласъци. Държавата се ангажира за подкрепи строителството, туризма и селскостопанските производители.

По-рано през днешния ден Централната банка на Русия ограничи тегленето на пари в брой от сметките в задгранична валута.

До 9 септември клиентите на съветските банки ще могат да получат не повече от 10 000 $.

На този декор националната валута продължи да се обезценява по отношение на $ и еврото, достигайки исторически върхове: 117 рубли за един $ и 127 рубли за едно евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР