Съединените щати ще съкратят броя на военните си в Германия

...
Съединените щати ще съкратят броя на военните си в Германия
Коментари Харесай

САЩ изтеглят част от военния си контингент в Германия

Съединените щати ще съкратят броя на военните си в Германия с 9 500 души. Президентът Тръмп упрекна Германия, че не извършва финансовите си задължения към НАТО.

Държавният глава съобщи още, че Берлин не харчи задоволително за защита, заради което Вашингтон ще редуцира военния си контингент там. Тръмп акцентира, че решението му е резултат от няколкомесечна работа на американското военно управление и няма нищо общо с напрежението сред него и Ангела Меркел. То ескалира откакто немският канцлер осуети проекта на Тръмп да бъде хазаин на срещата на Г-7 този месец.

„ Имаме 52 хиляди бойци в Германия. Това са огромен брой бойци. Това са огромни разноски за Съединените щати. А Германия, знаете, е доста нередовна в заплащанията си към НАТО. Те заплащат 1 %, а би трябвало да заплащат 2 %, това са доста малко. Трябва да бъде доста повече от това. Така че, те не извършват уговорките си за милиарди $ и е по този начин от години “, съобщи Тръмп.
Американските военни на територията на Германия не са там, с цел да пазят нейните ползи, а за застраховане на трансатлантическата сигурност, съобщи посланикът на Германия в Съединени американски щати Емили Хабер.
По информация на „ Ройтерс “, немският посланик е отбелязала, че Берлин е получил съобщение от американските управляващи по отношение на желанието на Вашингтон на редуцира числеността на военния си контингент на територията на Германия да 25 000 души.

„ Американските войски не са там, с цел да пазят Германия. Те са там поради отбраната на трансатлантическата сигурност “, акцентира посланикът. Те са там, с цел да обезпечат американското военно наличие в Африка и Азия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР