Съединените щати се изпратили близо 1,1 милиона 7,62-милиметрови патрона, произведени

...
Съединените щати се изпратили близо 1,1 милиона 7,62-милиметрови патрона, произведени
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна 1,1 млн. патрона, конфискувани от Иран

Съединените щати се изпратили близо 1,1 милиона 7,62-милиметрови патрона, създадени в Иран и конфискувани от американските Военноморски сили предишния декември от транспортен съд без оповестена народност, плаващ към Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати, представено от Би Би Си.

Западните съдружници на Украйна наскоро предизвестиха, че индустриалните им линии едвам съумяват да бъдат в крайник със скоростта, с която Украйна употребява боеприпасите.

Иранските патрони са били изпратени на Украйна в понеделник, сподели Централното командване. 

Украинската противовъздушна защита смъкна 24 от общо 29 изстреляни съветски дрона при набези против Украйна тази нощ, заяви украинският общоприет щаб, представен от Ройтерс.

Украинските военновъздушни сили разясниха, че безпилотните летателни апарати са унищожени над южните Одеска и Николаевска област, а също и над централната Кировоградска.

Украинските сили означиха прочут прогрес в настъплението си на юг като част от изтощителната контраатака за връщане на областите, завзети от Русия при 19-месечното ѝ настъпление в прилежащата страна, оповестиха украински военни, представени от Ройтерс.

Силите на Киев се опълчват и на съветските опити да извърнат триумфите на източния фронт, реализирани от Киев след началото на контраофанзивата през юни. Руското министерството на защитата от своя страна заяви за известни триумфи на своите войски на източния фронт.

Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира информацията от бойното поле.

Южната група сили на Украйна означи прогрес, до момента в който Киев продължава да се стреми да доближи Азовско море, с цел да раздели окупираната от Русия територия на юг и на изток.

" Постигнахме непълен триумф западно от Роботине (Работино) ", съобщи пред националната телевизия представителят на южната група Олександър Щупун, като означи, че украинските войски " не престават да укрепват позициите, които държат ".

" В някои региони напредваме от 100 до 600 метра ", посочи той.

Придвижването на юг е по-бавно от светкавичните завоевания преди година в североизточната част на страната. Но украинските войски са завладяли редица села и публични лица настояват, че се готвят за нови настъпления към Роботине и други селища.

Украинският общоприет заяви, че неговите сили са отблъснали съветски набези край Роботине и Вербове (Вербово). Руските сили не са съумели в опитите си да си върнат територии край Андреевка, село в Източна Украйна, което силите на Киев си върнаха предишния месец.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР