Съединените щати се готвят да изпратят още бомби и други

...
Съединените щати се готвят да изпратят още бомби и други
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят оръжия на Израел на фона на заплахата от инвазия в Рафах в Газа: Доклад

Съединените щати се готвят да изпратят още бомби и други оръжия на Израел, макар че упорстват за преустановяване на огъня във войната против Газа и го споделиха се опълчва на проектите на Тел Авив за сухопътна инвазия в южен Рафах, където повече от половината разселено население на анклава е в капан.

Предложената доставка на оръжия включва към хиляда бомби MK-82 от 500 паунда (227 kg) и KMU-572 Joint Direct Attack Munitions (JDAM), които трансформират неуправляемите муниции в точно управляеми бомби, заяви The Wall Street Journal Петък, цитирайки неназовани американски чиновници.

Съединени американски щати в допълнение обмислят изпращането на бомбени предпазители FMU-139, като общата стойност на пратката се прави оценка на десетки милиони долари, които ще бъдат платени от военната помощ на Съединени американски щати за Израел.

Докладът цитира оценка на оферти трансфер на оръжия, направена от посолството на Съединени американски щати в Йерусалим, в която се споделя, че израелското държавно управление е поискало „ бързо придобиване на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР