Съединените щати се гледат много по-положително от Китай в 24

...
Съединените щати се гледат много по-положително от Китай в 24
Коментари Харесай

САЩ гледат по-положително, тъй като Китай потъва в одобрение, показва проучване

Съединените щати се гледат доста по-положително от Китай в 24 страни, като разликата сред страните внезапно се уголемява след избирането на американския президент Джо Байдън, демонстрира изследване на Pew Research Center.

Средно 59 % от обществеността в 24 страни има позитивно мнение за Съединени американски щати, спрямо 28 %, които споделят същото за Китай, съгласно изследването, оповестено в понеделник.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Нетаняху споделя, че няма преустановяване на огъня, до момента в който пленниците не бъдат освободени, отворени за „ дребни паузи " Китай и Австралия търсят „ взаимна полза “ след сложни няколко години Протестиращи блокирайте американски боен транспортен съд, за който се твърди, че транспортира оръжие за Израел Спор за правата на дамите надвисва над мача на Световната купа по крикет Австралия-Афганистан завършек на списъка

Като цяло Съединени американски щати се гледат по-положително от Китай в 22 от 24 страни, като единствено респондентите в Кения и Нигерия избират азиатския колос, съгласно изследването, извършено сред февруари и май тази година.

Най-големите пропуски в позитивните настроения бяха открити в Япония, Южна Корея и Полша, където респондентите бяха разграничени с разлика от над 70-30 в интерес на Съединени американски щати.

Проучването откри сходно разделяне в настроенията към управлението на Съединени американски щати и Китай, като 54 % показват убеденост, че Байдън ще постъпи вярно в международните каузи, спрямо 19 % за китайския президент Си Дзинпин.

Пю сподели, че публичното мнение към двете страни се е влошило през 2020 година след появяването на пандемията от COVID-19, само че настроението към Съединени американски щати се е подобрило доста след встъпването в служба на Байдън през идната година.

Социологът сподели, че настроенията към Съединени американски щати и Китай са се колебали през годините, като някои страни избират Китай, когато някогашните президенти на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Джордж Буш бяха на власт.

„ Тези пропуски във възгледите на американските и китайските водачи отразяват както влошаващото отношение към Си в страните с високи приходи, по този начин и по-голямото доверие в Байдън – изключително спрямо неговия предходник Доналд Тръмп. Наистина, през по-голямата част от своето президентство Тръмп получаваше по-ниски оценки от Си на доста места в анкетата “, сподели Пю в разбор, съпътстващ анкетата.

„ Това се случи и в края на ерата на Буш през 2007 година, когато лимитираното доверие в тогавашния президент Джордж У. Буш и релативно позитивните оценки за тогавашния президент на Китай Ху Джинтао доведоха до по-положителни оценки за Ху, в сравнение с за Буш в множеството места. ”

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР