Съединените щати разглеждат вариант за евентуална пряка намеса в бойните

...
Съединените щати разглеждат вариант за евентуална пряка намеса в бойните
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: САЩ може пряко да се намесят в Украйна, ако видят, че губи войната

Съединените щати преглеждат вид за възможна директна интервенция в бойните дейности в Украйна при положение, че се появят изгледи за проваляне на Киев в хода на войната. Това сподели американският проверяващ публицист и притежател на " Пулицър " Сиймур Хърш по време на обществена демонстрация на американската неправителствена организация " Комитет за републиката " във Вашингтон, оповестява ТАСС.

" Казват ми, че играта ще бъде такава - " това е НАТО, ние поддържаме НАТО в настъпателни интервенции против руснаците ", което няма да излъже света. Ние сме тези, които водиме война с руснаците ", заключи Хърш, представен от организацията.

Той загатва формирования 82 и 101 от въздушно-десантните дивизии на американските сухопътни войски, които се трансферират в Европа.

" Говорим за бригади - не за батальони, а за бригади ", означи Хърш. Според него Русия още не е задействала своите " основни сили " в спора.

Публицистът назова още " налудничава история " версията, че " проукраинска формация " е взривила " Северен поток " и " Северен поток - 2 ", както съобщи The New York Times по данни на американското разузнаване.

Авторът на следствието за гърмежа на газопровода, който твърди, че зад интервенцията стоят Съединени американски щати с утвърждението на президента Байдън, сподели още, че знае доста повече по случая.

" Знам за това доста повече от това, което мога да опиша. Просто не мога да го популяризирам ", акцентира по време на изявлението си Хърш.

Журналистът добави, че тази версия на разузнаването, подхвърлена на медиите, не устоя на никаква рецензия, доколкото деятели, непрофесионалисти от въпросната " проукраинска формация ", не биха могли да осъществяг такава комплицирана интервенция, като взривяването на газопровода.

Подобна теза отбрани и преди ден съветският президент Владимир Путин, който съобщи, че зад подобен атентат стоят държавни фигури.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР