Съединените щати приеха нова военна доктрина, която да замени старата,

...
Съединените щати приеха нова военна доктрина, която да замени старата,
Коментари Харесай

Русия израства в очите на враговете си

Съединените щати одобриха нова военна теория, която да размени остарялата, която е пример от 2017 година И това би било нищо, само че доста постоянно ние се загатваме там, т.е. Русия. Всъщност просто четенето на тези документи към този момент не е задача за слабите, защото те са написани за американци с американско схващане на тематиката и метод към бизнеса. Тоест – доста скучно и многословно.

Честно казано, разчитах на „ ctrl C - ctrl V “, изпълнено от момчетата от щаба на Байдън, защото предходната теория беше призната едвам през 2017 година И тогава, обсъждайки въображението на администрацията на Тръмп, ние даже бяхме малко сюрпризирани по какъв начин се трансформираха целите в Съединените щати. Те завидяха на Северна Корея, която се трансформира в съвсем главния източник на заплаха.

Но тази година нещата станаха още по-интересни. Байдън не се захвана със стратегически задания, а стартира да предписва тактичност. С елементарни думи, фактът, че Серьога ще би трябвало да бъде обичай от прилежащ двор, въобще не повдига въпроси, по-специално въпросите: по какъв начин, с кого и защо. Останалото по принцип е без значение.



Няма да съпоставям двата документа по точки или разпореждания, въпреки всичко Тръмп имаше 48 страници, Байдън имаше 49. И те в действителност, в действителност се разграничават доста. Тръмп имаше единствено четири целта:

- защита на страната;

- разцвет на САЩ;

- международен мир със сила;

- усилване на въздействието на Съединени американски щати.

Всичко е много транспарантно и просто.

Байдън е още по-прост: една посока за всичко. За да се предотврати многополюсен свят с всевъзможни средства и способи, Съединени американски щати би трябвало да бъдат хегемон, всички блокове, ориентирани към многополярност, би трябвало да бъдат унищожени. А за това Съединени американски щати би трябвало да живеят и работят.

Ще се наемам да приказвам по тези разпореждания, които са „ по-близо до тялото “ за нас, т.е. за Русия. А и в действителност, какво ни интересува Нова Зеландия, която апропо е представена 5 пъти в текста, и за която Съединени американски щати имат избрани проекти.

Все по-често загатват и нас. Надявам се не към нощта, само че на вятъра се надявам.

Тръмп си спомни Русия не просто по този начин, а заради обстоятелството, че световната борба се върна в света. Само че не сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, а Съединени американски щати против Русия и Китай.

Тръмп назова Русия и Китай някакви си „ ревизионистки сили “ (заедно с Иран и Северна Корея като усилвател), които могат да внесат комплициране в света и да играят ролята на „ тъмната страна на силата “.

С Байдън всичко продължава в същия дух, само че в този момент Стратегията за национална сигурност, НСС на Байдън, към този момент приоритизира. Своеобразно " бойно евангелие " разделя страните. Китай идва като главен геополитически състезател, а Русия получи купата „ опасност за сигурността на Европа “.

Според текста обаче Русия се загатва 71 пъти, КНР - единствено 55. Въпросът е, че Китай се счита за доста мощен състезател, който към момента не е осъществил желанията си " в натура ", за разлика от Русия, която е прекъснала веригата в " реализирането на имперските си упоритости ".

Така че всичко е наред, Русия се преглежда като съществена опасност, защото осъществяването на проектите на Русия към този момент е в ход, само че Китай към момента непретенциозно мълчи и образова най-голямата войска в света. Възможно е работата по качеството да върви напълно.

Ами Съединени американски щати? А Съединени американски щати са нашата „ гъска на света “, тъкмо такава международна мощ, която има ползи както в Европа, по този начин и в Азиатско-тихоокеанския район. Днес в Европа всичко е доста несигурно и обещаващо извънредно. Предстои рецесия, която елементарно може да се трансформира в безпорядък. И тук Европа може (според разработчиците на документа) да бъде под властта на самата „ Сила на злото “, т.е. Русия.

Нямате потребност от доказателства, нали разбирате, в този момент не можете да докажете на никого противоположното.

Що се отнася до Азиатско-тихоокеанския район, тук към този момент всичко е умерено. Но за в този момент. Докато Китай не е решил, че към този момент е допустимо „ да си върне своето “, т.е. когато е допустимо да си върне Тайван назад в кримски жанр. Тогава заниманието ще се развихри в най-голяма степен в Азия.

Иран и Северна Корея, за които се приказва толкоз доста през 2017 година, останаха на назад във времето. Фактът, че Корея понякога се пробва да удари Япония с ракетите си, не боли толкоз, колкото горящите Топлоелектрическа централа в Украйна. Това е обикновено, дали корейците ще ударят или не, е още въпрос, само че руснаците към този момент са заложили някъде ракета. Още един път.

Същото е и с Китай. Може, само че към момента гледа. Нарастващата му мощност и неналичието на такива дейни дейности като тези на Русия разрешават да се преглежда КНР като „ дълготрайна опасност “ за проектите на Съединени американски щати.

Като цяло Русия е главната опасност, Китай е главната обещаваща опасност. От това се гради цялата идея за отбрана. Разбира се, ще имаме логически въпрос къде Русия и Китай могат да нападат Съединени американски щати, с цел да попаднат под въздействието на тази идея, само че има такова поле за избор...



В региона на вариантите с изключение на съветската опасност и китайската вероятност има и специфичност. Например хиперзвук, който в действителност не разрешава на американските военни да спят умерено.

Фактът, че Русия употребява Кинжал в Украйна, разсея очакванията, че Кинжал е бутафория. Беше толкоз сърцераздирателно, че в този момент въпросите за основаването на хиперзвукови оръжия в Съединените щати са приоритет в рубриката „ Настигане и изпреварване “, което значи както на Русия, по този начин и на Китай.

И това, че Китай към момента не си е разрешил да разбие нещо с хиперзвукова ракета, не значи, че китайците нямат такава опция.

Догонването и изпреварването на Русия и Китай е задача от ранга на една от точките на националната защита на Съединени американски щати. Тук, с изключение на хиперзвукови оръжия, има и изкуствен интелект, и нови компютърни технологии, основани на най-новите физични правила, и нови типове оръжия в допълнение към хиперзвуковите ракети.

Като цяло всичко е обещано много необятно и без конкретика. Но Тръмп нямаше даже това, тъй че има прочут не толкоз пробив, а по-скоро опит да се следва духа на времето.

Как цялата тази фикция е осъществима - времето ще покаже и разрушителят " Замволт ". Като цяло не наподобява доста решително точно заради неналичието на конкретика. Ясно е, че екипът на Байдън е за всичко ново против всичко остаряло, само че...

Но по какъв начин тогава да се изясни неочакваният завой към рационализация на нуклеарната политика? Предвижда се да се модифицират личните нуклеарни сили на Съединени американски щати, без значение от загубите (разбира се финансови), възнамеряват се учения и проби. Имам поради, че новите системи са положителни, само че положителният остарял нуклеарен клуб е страховит.



Между другото, има доста приказки за разширението на отговорностите на Съединени американски щати по въпросите на „ нуклеарния чадър “ към съдружниците. Има и доста малко конкретика, общи изречения, освен това толкоз гладки, че, не дай си Боже, някоя от балтийските страни или Полша да ги одобри.

Тоест Съединени американски щати ще продължат да държат „ нуклеарния чадър “ над своите съдружници, само че потреблението му към момента ще бъде нестабилно. И това е добре, тъй като, за жалост, в света има от ден на ден глави, които настояват, че потреблението на нуклеарни оръжия (дори и тактически) „ не се брои “.

Но във връзка с една композиция „ Север “ и „ Ядрени оръжия “ Съединени американски щати към момента не са построили еднопосочно отношение. Като цяло има нещо. Реално там, от другата страна, ги е боязън от необятните ледени простори на Северния ледовит океан, под които, отвън обсега на спътниците и каквито и да било системи за противовъздушна защита, елементарно и естествено могат да преминат съветските ракетоносци и да изстрелят залп в Съединени американски щати.

Американските военни не харесват доста този сюжет, даже единствено тъй като ще бъде доста мъчно да се отблъсне този залп. В последна сметка, колкото по-малко ракетата лети във времето, толкоз по-трудно е да я свалите.

Като се има поради, че изстрелването от крайбрежните региони на Канада е обезпечен апокалипсис, Съединените щати считат, че на северните райони би трябвало да се обърне даже повече внимание от преди.

И в този подтекст приемането на Швеция и Финландия в НАТО наподобява напълно разумно придобиване. С огромна тежест, несъмнено, е шведсктаа сова на финландския глобус, тъй като към момента не е изцяло ясно по какъв начин тези страни могат да оказват помощ на блока или на Съединените щати в бъдеще.

Предмостията и страните, „ добити “ благодарение на силите за специфични интервенции в Африка, Югоизточна Азия и Латинска Америка, са съвсем толкоз малко евентуално да бъдат скъпи.

Подобни дейности, дружно с " хибридните войни ", ще би трябвало да обезпечат на Съединени американски щати, от една страна, владичество в тези райони, а от друга - надзор над режимите, с цел да се предотврати прекосяването им във " вражеския лагер ".

Ясно е кой им е врагът в този случай, засилената интензивност на Китай и Русия (в по-малка степен) в Африка е тъкмо това, против което ще се бори американският ССО, сваляйки " непознатите " режими и поставяйки своите на тяхно място.

Нищо ново апропо. Всичко на практика не се е трансформирало от шейсетте години насам, методът е същият, както и безскрупулността в осъществяването.

Украйна. Наистина не на вятъра Байдън е унизен от личните си хора, тъй като в доктрината на тази страна е обърнато много огромно внимание, както в долари, по този начин и в барели.

Ако в отбранителната теория се загатва доставката на оръжия за Украйна, тогава не би трябвало да се учудвате на появяването във въоръжените сили на Украйна, да вземем за пример, на високоточни оръжия с огромен обхват.

Номенклатурата на плануваното за доставка, несъмнено, не се оповестява, само че специалистите към този момент стартират да построяват верига от мисли по тази тематика. Ясно е, че приоритет са ракетните системи и далекобойната артилерия.

Като цяло в доктрината се отделя огромно внимание на нашата СВО. Американците не считат за срамно да учат и да вършат дълбоки изводи.

Резултатът от тази работа беше актуализацията на " Field Manual 3-0 ", който размени доктрината " Air-Land Combat ", към този момент създадена през 1982 година

Хубаво е да знаеш, че има такава реакция на дейностите ти, нали?

" Field Manual " по принцип би трябвало да се преглежда като част от доктрината, която се ползва за бойни интервенции. Освен това НСС ясно показва, че бойните дейности включват освен земя, въздух, космос и море, само че и киберпространство.

Следващите 10 години, за които е предопределена военната теория на Съединени американски щати, ще бъдат... доста наситени. В последна сметка световната рецесия, която в този момент визира основно Европа, където се намират главните съдружници на Съединени американски щати, не е за една година. Освен това програмата за надмощие, която Съединени американски щати предизвикват, също няма да бъде приложена бързо.

Ще има доста основни точки, водещи до финала, в който съгласно доктрината ще има единствено една мощ в света - Съединени американски щати. По принцип те могат да бъдат планувани.

Това е като противовъздушна ракета, която може да бъде ориентирана към точката, където след известно време ще бъде противников аероплан, и там може да аргументи оптимални вреди.

Така че би трябвало да бъдем доста деликатни в оценката на всичко, което се случва в света, тъй като две страни - Русия и Китай, са непрекъснато в полезрението на тази страна. Много американски разработки, освен доктрината, приказват за нуждата от делене на Русия и Китай, Русия и Европа.

Разбира се, по-лесно е да победиш врага един по един, това се знае от антични времена. Целият въпрос е точно в това, че единствено в избрана композиция има късмет освен да се преборим със системата, ориентирана към определяне на надмощие и владичество на Съединени американски щати в света, само че и да я победим.

Ясно е, че Съединени американски щати няма да стоят на едно място, ясно е, че Русия и Китай ще продължат да остават главните цели в проектите на отвъдморските военни, ясно е, че в този момент просто имаме голям брой проблеми, свързани с армията. Всичко е решено.

Но доктрината, която Съединените щати възприеха за идващите 10 години, е доста сериозен проект за опазване на господството на Съединени американски щати в света.

Няма ни минимум подозрение, че те ще бъдат изпълнени и всички ще би трябвало да създадем нещо с това, от създаването на проектите до тяхното осъществяване.

Между другото, по някаква причина Русия към момента няма своя лична теория...

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР