Съединените щати преместват операциите на посолството си в Украйна от

...
Съединените щати преместват операциите на посолството си в Украйна от
Коментари Харесай

САЩ евакуират посолството си от Киев

Съединените щати реалокират интервенциите на посолството си в Украйна от столицата Киев в западния град Лвов. Това сподели държавният секретар Антъни Блинкен, базирайки се на „ трагичното ускорение на натрупването на съветски сили “, представен от Reuters.

Този ход идва, откакто американските публични лица предизвестиха, че Москва може да стартира офанзива против Украйна, в това число против Киев, всеки един миг. Русия към този момент е струпала повече от 100 000 бойци покрай източната граница на някогашната руска република и доста сили в Беларус на север.

Блинкен сподели в изказване, че решението е взето от угриженост за сигурността на чиновниците на посолството. На множеството личен състав посолството към този момент е подредено да изоставен Украйна, а жителите на Съединени американски щати са посъветвани да изоставен страната.

Моят екип и аз непрестанно преглеждаме обстановката със сигурността, с цел да определим по кое време благоразумието диктува смяна в позицията “, сподели Блинкен и добави, че Вашингтон ще продължи да работи за дипломатическо решение на напрежението.

Операциите на посолството краткотрайно се реалокират в Лвов – на към 50 благи от западната граница на Украйна с Полша, само че посолството ще остане ангажирано с украинското държавно управление в Киев, сподели Блинкен.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР