Съединените щати предупредиха, че закон, приет в парламента на Унгария

...
Съединените щати предупредиха, че закон, приет в парламента на Унгария
Коментари Харесай

САЩ се притесниха от драконовския закон за защита на суверенитета на Унгария

Съединените щати предизвестиха, че закон, признат в Народното събрание на Унгария предходната седмица, дава на държавното управление " драконовски принадлежности " за заплашване на лицата с разнообразни възгледи от тези на ръководещата партия, оповестява " Ройтерс ".

планува основаването на обособен орган за изследване и наблюдаване на рисковете от политическа интервенция. Той ще санкционира с до три години затвор неразрешено задгранично финансиране на партии или групи, кандидатстващи за избори.

Министър-председателят - националистът Виктор Орбан, ускори акцията на своята партия преди изборите за Европейски парламент през идния юни. Той неведнъж е влизал в спор с Европейския съюз по отношение на демократичните права в Унгария.

Законът " въоръжава унгарското държавно управление с драконовски принадлежности, които могат да бъдат употребявани за заплашване и наказване на тези с възгледи, които не се споделят от ръководещата партия ", показват от Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Фидес " пази суверенитета на Унгария със закон

Партията е против непозволена политическа интервенция от непознати лица или групи

Управляващата партия " Фидес " твърди, че законът ще обезпечи отбрана против неоправдана политическа интервенция от непознати лица или организации.

Държавният департамент на Съединени американски щати обаче смята, че законодателството " може да се употребява за подлагане на маджарски жители, компании и организации на натрапчиви следствия без правосъден надзор , даже в случай че те не са имали контакт или поддръжка от непознато държавно управление или задгранично образувание ".

Орбан, който е на власт от 2010 година, отхвърли обвиняванията, че подкопава демокрацията в Унгария.
 Орбан съпостави Европейски Съюз със руската окупация на Унгария през 1956 година
Орбан съпостави Европейски Съюз със руската окупация на Унгария през 1956 година

На 23 октомври страната годишнината отбелязва началото на националното въстание

" Суверенитетът на Унгария е нарушен - което носи нараснал риск за националната сигурност - в случай че политическата власт попадне в ръцете на лица или организации, подвластни от непозната мощ, организация или лице ", показва се в законопроекта.

Орбан разполага с болшинство от две трети в Народното събрание, което разрешава на " Фидес " да трансформира всяко законодателство. Той реализира четвъртата си безапелационна победа през 2022 година

Миналия месец комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида прикани Унгария да отсрочи законодателството с аргумента, че то дава необятни пълномощия за следствие с малко либерален надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР