Съединените щати оттеглят планирани 2 млн. долара от службата на

...
Съединените щати оттеглят планирани 2 млн. долара от службата на
Коментари Харесай

САЩ поряза ООН - оттеглият финансирането за службата за борба с тероризъм

Съединените щати отдръпват планувани 2 млн. $ от службата на Организация на обединените нации за битка с тероризма и понижават наличието си на конференция по въпроса, последната стъпка в администрацията на Тръмп, със прекъсване на финансиране да упорства за промяна в международната организация, оповестява " Ройтерс ".

Намаляват финансирането, тъй като шефът на контратероризма в Организация на обединените нации (бивш съветски посланик с повече от 30 години опит), е спрял присъединяване в конференцията на няколко Неправителствени организации, изяснява формален американски представител, поискал анонимност.

На въпроса дали решението има нещо общо с ръководителя на контратероризма Владимир Воронов, американският представител разяснява, че " има значение " и че Воронов е подложен на " голям напън от страна на родината си " на конференцията.

Правителството на Путин е упреквано от западните страни, че е срещу Неправителствени организации групи по ползи, известни като " гражданско общество ", и обезсърчават самостоятелните институции.

Официалният представител на Съединени американски щати разяснява, че те и други страни са принудили генералния секретар на Съединени американски щати Антонио Гутериш и Воронов, да включат групите в цялата конференция, поради скъпия им принос.

" Нашите искания не се чуват и вместо това възгледите на страни като Сирия, Венецуела, Иран и Русия наподобява имат по-голяма тежест по този въпрос, в сравнение с страните, които вършат най-вече в битката с тероризма ", съобщи американският формален представител.

Две от сесиите на откриването на конференцията през днешния ден (за продан на информация и опит и битка с задгранични бойци), ще бъдат затворени за групите по ползи и медиите.

Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации разяснява, че повода за закритите сесии е представянето на " доста сензитивна информация, споделена сред ръководителите на организациите за битка с тероризма ".

Очаква се наличието на близо 120 страни и 100 групи - представители на гражданското общество, разяснява Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР