Съединените щати не са в рецесия. Това заяви началникът на

...
Съединените щати не са в рецесия. Това заяви началникът на
Коментари Харесай

Белият дом: Нито сме в рецесия, нито се готвим за такава

Съединените щати не са в криза. Това съобщи началникът на канцеларията на Белия дом Рон Клейн, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че съгласно наличните данни стопанската система на страната е постоянна.

Не сме в криза, безапелационен бе основният асистент на президента Джо Байдън пред Ем Ес Ен Би Си след публикуването на седмичните данни за безработицата в Съединени американски щати по-рано през днешния ден.
 Мнучин към този момент вижда криза в Съединени американски щати
Мнучин към този момент вижда криза в Съединени американски щати

Очаква 10-годишните лихвени проценти да доближат връх от 4,5%

" Заявленията за безработица остават на историческо дъно. Икономиката пораства. Тя е мощна. Създава работни места " , посочи той.

Икономическо изследване сочи, че международната стопанска система се доближава към криза. Някои американски изпълнителни шефове, измежду които " Голдман Сакс " - една от най-старите капиталови банки в света, показаха опасения, че Съединени американски щати може да изпаднат в криза през идната година.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер по-рано разяснява: " Ние не сме... няма срещи или нещо сходно за подготовка за криза , тъй като това, което виждаме сега, е мощен пазар на труда ".
 Байдън не чака криза в Съединени американски щати
Байдън не чака криза в Съединени американски щати

Очаква се Бюрото за стопански разбори да разгласява основни данни за Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие в четвъртък

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също настоя, че и увери, че даже и да влезе в такава, " ще бъде доста лека криза ".

През октомври настоящият финансов министър Джанет Йелън съобщи, че макар " сериозните световни насрещни ветрове " - в това число съветската война в Украйна, възходящите цени на силата и продължаващите резултати от пандемията -

Министерството на труда заяви предишния месец, че инфлацията е повишена с 0,4% през септември по отношение на предходния месец и с 8,2% на годишна база. Тези проценти бяха по-високи от 8,1% и 0,2% месечно нарастване, планувано от икономистите на Refinitiv - обезпокоителен знак за Федералния запас, защото се стреми да охлади растежа на цените и да укроти потребителското търсене с нападателна акция за повишение на лихвените проценти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР