Съединените щати не позволяват на украинските пилоти в Европа въпреки

...
Съединените щати не позволяват на украинските пилоти в Европа въпреки
Коментари Харесай

САЩ не разрешават украински пилоти да се обучават на F-16 в Европа

Съединените щати не разрешават на украинските водачи в Европа макар готовността на няколко страни да организират такова образование, оповестява в. " Ню Йорк Таймс ".

Анонимен украински чиновник прецизира, че без позволение от страна на Съединени американски щати украинските водачи могат само да се срещнат с техническия език и да организират тактически учения. Тестовите полети на F-16 обаче са невъзможни.

Изданието отбелязва, че администрацията на президента Джо Байдън, която би трябвало да утвърди прехвърлянето на всеки създаден в Америка аероплан, към момента  от скъпоструващите изтребители.
 Украйна е все по-близо до жадуваните F-16
Украйна е все по-близо до жадуваните F-16

Англия и Нидерландия ще образоват водачи за самолетите

Високопоставен американски чиновник съобщи, че Белият дом се опълчва на доставките на F-16 за Киев, тъй като изтребителят е прекомерно безценен. В резултат на това прекомерно огромна част от бюджета за поддръжка на Украйна може да бъде изразходена за изпращането на самолетите. Вместо това Вашингтон ще се концентрира върху доставката на други оръжия.

Същевременно обаче източникът не изключи опцията администрацията на Байдън да разреши на европейските страни да изпратят своите налични F-16 на Украйна.

На 17 май, на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик министър-председателите на Англия и Нидерландия се споразумяха да управляват така наречен " самолетна коалиция " , чиято цел е даване на F-16 на Украйна.
 Германия и Англия: На Съединени американски щати е решението за изтребители за Украйна
Германия и Англия: На Съединени американски щати е решението за изтребители за Украйна

Но е значимо да се покаже на Русия, че Украйна ще полуи каквото е нужно

В речта си във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Обединеното кралство и Нидерландия, а също и Франция, са се включили към въпросната коалиция.

Вчера нидерландският външен министър Вопке Хукстра обаче съобщи, че интернационалните договаряния по отношение на възможната доставка на изтребителите до момента не са отбелязали прогрес.

Киев не е получил нито един съвременен западен аероплан макар и готовността на няколко западни страни да подхващат тази стъпка.

от западните си съдружници, защото тези самолети се употребяват от редица страни и поддръжката им ще бъде по-лесна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР