Съединените щати наложиха санкции на компании в Русия, Обединените арабски

...
Съединените щати наложиха санкции на компании в Русия, Обединените арабски
Коментари Харесай

САЩ санкционираха фирми, добиващи злато за "Вагнер"

Съединените щати постановиха наказания на компании в Русия, Обединените арабски емирства, Централноафриканската република, обвинявайки ги в присъединяване в противозаконни покупко-продажби със злато за финансиране на съветската наемна група " Вагнер ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е наложило наказания на четири компании, свързани с групата " Вагнер " и нейния водач Евгений Пригожин - Midas Resources SARLU и Diamville SAU в Централноафриканската република, основаната в ОАЕ Industrial Resources General Trading и Company Limited Liability Company DM в Русия.

" Групата Вагнер финансира бруталните си интервенции частично посредством експлоатиране на естествени запаси в страни като Централноафриканската република и Мали. Съединените щати ще продължат да се насочват към потоците от доходи на групата " Вагнер ", с цел да разрушат нейната агресия и принуждение в Африка, Украйна и на всички места другаде ", се споделя в изказването на заместник-секретаря по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване на Министерството на финансите Брайън Нелсън, представено от Ройтерс.

Вашингтон наложи наказания и на изпълнителния шеф на " Вагнер " Андрей Николаевич Иванов. Министерството на финансите го упрекна, че е работил в тясно съдействие с висши малийски чиновници по оръжейни покупко-продажби, минни концесии и други

Бойци на " Вагнер " се борят в Либия, Сирия, Централноафриканската република, Мали и водиха най-кървавите борби на 16-месечната война в Украйна.

Частната войска е учредена през 2014 година, откакто Русия анексира украинския полуостров Крим и стартира да поддържа проруските сепаратисти в източния район Донбас в Украйна.

По-рано във вторник съветският президент Владимир.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР