Съединените щати наложиха нови санкции срещу Беларус, които включват осем

...
Съединените щати наложиха нови санкции срещу Беларус, които включват осем
Коментари Харесай

Вашингтон наложи нови санкции на Беларус

Съединените щати постановиха нови наказания против Беларус, които включват осем физически и пет юридически лица в лист за хипотетично финансиране на беларуското държавно управление, оповестиха от Министерството на финансите.


" Това деяние е ориентирано към няколко субекта, забъркани в продължаващите репресии на беларуския режим против гражданското общество, съучастието в неоправданата война на Русия в Украйна и замогване на водача на репресивния беларуски режим Александър Лукашенко ", се споделя в изказването.

Лукашенко нееднократно е упреквал Запада, че се пробва да го смъкна от власт, откакто през 2020 година избухнаха всеобщи митинги против ръководството му след президентските избори, които съгласно опозицията той е спечелил с машинация. Лукашенко съобщи, че е спечелил почтено, като в същото време организира огромни репресии против съперниците си.

През годините на Беларус бяха наложени редица наказания по отношение на тези хипотетични репресии и изборни измами. Минск също по този начин разреши на Москва да употребява беларуската територия, с цел да изпрати войски в Украйна на 24 февруари предходната година.

Сред физическите и юридическите лица, против които са ориентирани глобите, са три държавни предприятия, както и шефът и дъщерно сдружение на едно от тези предприятия, заяви Министерството на финансите.

В известието се прибавя, че глобите са ориентирани и към четирима чиновници на беларуска държавна организация, три лица, улесняващи заобикалянето на глобите в поддръжка на държавното управление на Лукашенко, и един аероплан, избран като замразен актив.

Сред сдруженията, против които са ориентирани глобите, са държавната самолетна компания и компанията за ръководство на Белоруския стоманодобивен цех, която създава стоманени артикули и преди този момент беше глобена и от Европейския съюз.

Министерството на финансите глоби и основаното във Флорида взаимно дружество с беларуския стоманодобивен цех BEL-KAP-STEEL LLC, оповестиха от ведомството. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР