Съединените щати наложиха днес санкции срещу 10 лица с цел

...
Съединените щати наложиха днес санкции срещу 10 лица с цел
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции, за да ограничат руското влияние на Западните Балкани

Съединените щати постановиха през днешния ден наказания против 10 лица за понижаване на съветското въздействие на Западните Балкани, съобщи Ройтерс, базирайки се на министерството на финансите на Съединени американски щати.

Министерството също по този начин наложи наказания на 20 компании, в това число на 11, основани в Русия, се показва в уеб страницата на институцията.

Други от глобените компании са основани в Северна Македония, Либерия и Обединените арабски емирства.

Свързаните със Западните Балкани наказания са следващата серия наказания, наложени от Съединени американски щати на политици, други лица и организации за да попречат на съветските старания да се предотврати интеграцията на района в интернационалните институции, показва министерството.

Санкциите замразяват цялото имущество и други активи, които въпросните лица или компании имат в Съединени американски щати или са следени от американски жители, и като цяло се не разрешава на американците да вършат бизнес с тях.

Засегнати от глобите са лица от Сърбия, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Те включват Саво Цвиетинович, почитан представител на политическата партия на Милорад Додик, проруския водач на босненската Република Сръбска, на който към този момент са наложени наказания за хипотетична корупция и блян към разединение на доминираната от сърбите част от Босна и Херцеговина. 

Цвиетинович е представител в Република Сръбска на компания, благосъстоятелност на някогашен заместник-ръководител на съветските военновъздушни сили, която " е улеснявала противозаконния трансфер " към Русия на създадени в Украйна мотори за хеликоптери, се показва в известието.

Друго лице, което е обект на наказания, е Петър Джокич, министър на промишлеността, енергетиката и мините в държавното управление на Додик, който е подписал съглашение със собствен хърватски сътрудник за създаване на водопровод от Хърватия към притежавана от Русия рафинерия в Република Сръбска, показва министерството. 

Ръководителят на представителството на Република Сръбска в Москва Душко Перович е глобен за лобиране за реализирането на срещи сред Додик и съветския президент Владимир Путин, като е служил като медиатор сред държавното управление на Република Сръбска и неидентифициран съветски милиардер и е работил за две от неговите компании.

През 2022 година Додик съобщи, че Съедините щати го упрекват в корупция макар неналичието на каквото и да било наказателно произвеждане против него, припомня организацията. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР