Съединените щати издадоха нови санкции срещу Беларус в сряда, съобщи

...
Съединените щати издадоха нови санкции срещу Беларус в сряда, съобщи
Коментари Харесай

САЩ издадоха нови санкции срещу Беларус

Съединените щати издадоха нови наказания против Беларус в сряда, заяви Министерството на финансите, като добави, че показва осем лица и пет организации в лист за хипотетично финансиране на беларуското държавно управление, предава Ройтерс.

" Това деяние е ориентирано към няколко субекта, участващи в продължаващите репресии на гражданското общество от беларуския режим, съучастничество в неоправданата война на Руската федерация в Украйна и обогатяване на водача на репресивния беларуски режим " Александър Лукашенко, се споделя в изказване на Министерството на финансите.

Лукашенко неведнъж е упреквал Запада, че се пробва да го смъкна от власт, откакто през 2020 година против ръководството му след президентските избори, които опозицията сподели, че той е спечелил с машинация. Лукашенко сподели, че е спечелил почтено, като в същото време организира огромни репресии против съперниците си.

Западните наказания бяха наложени на Беларус през годините по отношение на тези хипотетични репресии и изборни измами. Минск също разреши на Москва да употребява територията на Беларус, с цел да изпрати войски в Украйна на 24 февруари предходната година.

Физическите и юридически лица, ориентирани към глобите, включват три държавни предприятия и дъщерно сдружение на едно от тези предприятия, сподели Министерството на финансите.

Той добави, че глобите са ориентирани и към четирима чиновници на държавна организация на Беларус, трима лица, улесняващи избягването на наказания в поддръжка на държавното управление на Лукашенко, и един аероплан, разпознат като блокирана благосъстоятелност.

Сред набелязаните компании бяха държавната Belavia Belarus Airlines и B yelorussian Steel Works Management Company , която създава стоманени артикули и преди този момент също беше глобена от Европейския съюз.

Базирано във Флорида взаимно дружество с Byelorussian Steel Works, наречено BEL-KAP-STEEL LLC, също беше глобено от Министерството на финансите, споделиха от отдела.

Беларус, ръководена от Лукашенко от 1994 година, е най-верният съдружник на Русия измежду някогашните руски страни. През май Русия одобри решение за разполагане на на беларуска територия.

В сряда Министерството на финансите издаде и два общи лиценза, свързани с Беларус.
 Високо напрежение на границата НАТО-Беларус
Високо напрежение на границата НАТО-Беларус

Готова ли е Русия да ескалира война с НАТО и да рискува нуклеарна ескалация и от двете страни?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР