Съединените щати искат от Китайската комунистическа партия достъп до лабораторията

...
Съединените щати искат от Китайската комунистическа партия достъп до лабораторията
Коментари Харесай

Става напечено: САЩ поискаха достъп до лабораторията с вирусите в Ухан

Съединените щати желаят от Китайската комунистическа партия достъп до лабораторията на Института по вирусология на Ухан, с цел да дефинират дали новият ковид е зародил там, както се твърди, разгласи в петък държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео пред Fox News.

Това не е политическо искане. Тук става въпрос за просвета и епидемиология. Трябва да разберем какво се е случило, с цел да можем да понижим риска за американците и да върнем световната стопанска система в естественото ѝ положение. Много е значимо., съобщи той

Коментарите му пристигнаха, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уточни в сряда, че администрацията му проверява дали коронавирусът е дело на лабораторията в Ухан, добавяйки, че е разискал казуса с китайския водач Си Дзинпин.

"Ние вършим доста задълбочено изследване на тази ужасна обстановка, която се е случила ", съобщи Тръмп в сряда и добави в петък: "Ще разберем какво се е случило. "

Здравните чиновници считат, че вирусът е произтекъл от мокрите пазари в Ухан.

Източникът на вируса остава мистерия. Генерал Марк Мили, ръководител на Съвместното управление на щабовете, съобщи във вторник, че инспекцията на американското разузнаване демонстрира, че коронавирусът по-вероятно е зародил по натурален метод, само че той към момента не може да бъде сигурен.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър направи сходни мнения в четвъртък, казвайки на NBC News за произхода на ковид. "Това е нещо, което следим от близко от известно време, само че резултатите са неубедителни. ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР