Съединените щати и Швеция подписаха първото в историята си споразумение

...
Съединените щати и Швеция подписаха първото в историята си споразумение
Коментари Харесай

САЩ и Швеция подписаха първото в историята си споразумение за сътрудничество в отбраната

Съединените щати и Швеция подписаха първото в историята си съглашение за съдействие в региона на защитата, което укрепва военните им връзки и дава опция за образуване на двустранни учения в миг, когато Стокхолм чака да се причисли към НАТО, заяви Пентагонът, представен от Франс прес.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подписа през вчерашния ден съглашението с шведския си сътрудник Пол Йонсон. Отбранителният пакт ще дефинира " изискванията, (позволяващи) на американските сили да работят в Швеция ", в това число " еднакъв статут на американските военнослужещи и достъп до зоните за разполагане " на военни и бойна техника.

Двамата публични представители " се сплотиха към значимостта на продължаващата мощна поддръжка за Украйна в лицето на противозаконната и огромна инвазия на Русия ", добавя същият източник.

Нахлуването на съветските сили в Украйна, почнало през февруари 2022 година, провокира безпокойствие във Финландия и Швеция, които в предишното бяха неутрални, само че желаеха да се причислят към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО). Хелзинки съумя да се причисли към алианса през април, до момента в който Стокхолм чака одобрение на участието си от две от неговите членки - Турция и Унгария.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР