Съединените щати и НАТО биха позволили започването на мирни преговори

...
Съединените щати и НАТО биха позволили започването на мирни преговори
Коментари Харесай

Repubblica: САЩ и НАТО допускат започване на преговори за Украйна, ако Киев превземе Херсон

Съединените щати и НАТО биха разрешили започването на мирни договаряния за Украйна, в случай че Киев си върне Херсон, борбата за която има както стратегическо, по този начин и дипломатическо значение. Както оповестява вестник La Repubblica в понеделник, Вашингтон е в непрекъсната връзка по този въпрос с Брюксел и неговите съдружници и също въодушевява тази мисъл на украинските управляващи.

По мнението на изданието, неслучайно Вашингтон и НАТО потвърдиха изпращането на партида ракети за противовъздушна защита против безпилотните самолети в Киев. Основната причина е, че връщането на Херсон, стратегическа цел във връзка с достъпа до морето и контрола на водните запаси, може да промени хода на спора и след завладяването му договарянията могат да стартират от позиция на силата. Според вестника Белият дом за първи път е почнал да предлага подобен характерен сюжет.

Причините за това са в два аспекта, написа вестникът. Първият е опасността, въпреки и доста далечна все още, от хипотетичното потребление на тактически нуклеарни оръжия от Руската федерация, което ще изисква масиран отговор. Второто безпокойствие е разширението на въздействието на Китай върху Русия.

Според вестника, цялостното проваляне на съветския водач Владимир Путин, чиято промяна на режима към този момент не се разисква като една от вариантите, би довело до най-тежките последствия за Съединените щати, а точно прекосяването на Руската федерация под цялостен надзор на Китай.

В същото време се отбелязва, че в доста връзки политическият развой ще зависи от резултата от междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати. Но спорът навлиза в нова фаза заради " паралелизма " на ползите на Кремъл и Белия дом, написа изданието. Като удостоверение на тази теза вестникът назовава обстоятелството, че Съединени американски щати признаха, че от месеци поддържат директен контакт с Москва, с цел да предотвратят разрастването на спора и нуклеарната ескалация.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР