Съединените щати атакуваха от въздуха проирански групировки в пограничния район

...
Съединените щати атакуваха от въздуха проирански групировки в пограничния район
Коментари Харесай

Пентагонът атакува проирански групировки в Ирак и Сирия

Съединените щати нападнаха от въздуха проирански групировки в пограничния регион на Ирак и Сирия, за което уведомиха няколко страни, без да посочат дали Русия е измежду тях, съобщи ТАСС. Ударените цели са две в Сирия и една в Ирак. Оттам били пускани дребни дронове за нападения по американски бази.

Говорителката на Пентагона Джесика Макналти отказала да посочи кои страни са известени за американската интервенция. " Няма да встъпвам в детайлности за нашите дипломатически връзки ", декларирала тя в отговор на въпрос на ТАСС. Но добавила: " Президентът Байдън разпореди на своята администрация да възроди и възвърне американските съюзи и партньорства. "

По думите на Макналти, " подкрепяните от Иран въоръжени групировки са направили от април най-малко пет офанзиви с безпилотни летателни апарати по обекти, употребявани от американски военнослужащи и обвързваните с тях съдружни сили в Ирак ". Набелязаните от Съединени американски щати цели били изумени с висока акуратност от самолети Ф-15 и Ф-16.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР