Съединените американски щати изразиха „солидарност“ с Великобритания в спора срещу

...
Съединените американски щати изразиха „солидарност“ с Великобритания в спора срещу
Коментари Харесай

САЩ застанаха зад британците срещу Русия

Съединените американски щати показаха „ взаимност “ с Англия в разногласието против Русия, която бе упрекната от Лондон за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал на английска земя, заяви Би Би Си.

Белият дом разгласи, че американците са „ солидарни “ с „ най-близкия си съдружник “ в лицето на Обединеното кралство. Британските управляващи взеха решение да изгонят 23 съветски дипломати на фона на влошените връзки сред двете страни.

Министър-председателят Тереза Мей разгласи решението за експулсирането на дипломатите, откакто Москва отхвърли да даде пояснение по какъв начин веществото „ Новичок “ - създадено в Съюз на съветските социалистически републики през предишния век – е попаднало на английска земя. Именно с него беше токсичен някогашният разузнавач и неговата 33-годишна щерка Юлия Скрипал.

Говорител на Доналд Тръмп съобщи, че Русия подкопава сигурността в международен мащаб. Кремъл отхвърлят виновност в отравянето на някогашния си разузнавач и заплашиха с ответни ограничения английската дипломация. Кризата ще има отражение и на идното Световно състезание по футбол в Русия това лято.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР